Максим ТИЩЕНКО: забив «Динамо» - переходь у «Динамо»!

Максим ТИЩЕНКО: забив «Динамо» - переходь у «Динамо»!

Відбулося це зовсім не випадково, адже молодий форвард забив за динамівську команду в поточній першості України серед 19-х вже 12 м'ячів!

Про це трохи пізніше, а поки простежимо шлях талановитого хлопця до клубу, який став для нього рідним.

Справив враження

Максим родом із села Чорнухи, що на Полтавщині. Батьки спершу опиралися тому, щоб їхній син став футболістом, прагнули, щоб він більше часу віддавав навчанню, але, врешті-решт, спорт переміг.

Далі дорога Максима лежала в Київську область, де друзі, які грали за «Княжу» зі Щасливого (тренер Микола Олексійович Литовчак), порадили керівництву звернути увагу на неабиякого гравця: «Серед моїх знайомих було пару хлопців, які там вже навчалися. Вони побачили, що я нормально граю, тому порадили мені спробувати свої сили в команді. Я приїхав на перегляд, і мене одразу взяли. З цього все і почалося», - зізнався згодом офіційному сайту «Динамо» футболіст.

«Динамо» ж зацікавилося Максимом, коли в одному з матчів він продемонстрував чудову гру і забив два м'ячі у ворота... «Динамо»!

«Моя команда перемогла 2:1, а я забив обидва м'ячі. Напевно, справив враження на динамівських тренерів, тому що майже одразу отримав запрошення в «Динамо», де й провчився останні три роки. Весь цей час нашу групу вів Олексій Євгенович Дроценко».

На два фронти

У першій половині сезону 2012/13 Максим продемонстрував відмінну гру на вістрі атаки, повністю виправдавши довіру Валентина Белькевича: в 15 матчах чемпіонату U-19 Тищенко відзначився 12 разів!

«У дитинстві я грав зліва, на місці крайнього півзахисника. Але, якщо чесно, у мене не дуже добре виходило діяти на цій позиції, і мене знову повернули в центр, де я і залишився до нинішнього часу».

Чудово проявивши себе серед юніорів, в «дублі» «Динамо» форвард дебютував 17.08.2012 у матчі з «Ворсклою» (гостьова перемога «Динамо» з рахунком 1:2), замінивши на 66-й хвилині Олега Маіка.

«Судячи з матчу з полтавчанами, у якому я грав майже 30 хвилин, можу сказати, що рівень футболу в молодіжній першості та швидкості дійсно вищі, також більше силової боротьби. Але за пару ігор можна звикнути і виглядати гідно. Звичайно, хотілося б потрапляти в заявку молодіжної команди частіше, але, думаю, у мене ще все попереду».

Перспектива

На початку весни 2012-го старший тренер «Динамо-2» Андрій Гусін ухвалив рішення задіяти Тищенка та ще кілька випускників клубної академії у другому зборі в Туреччині. Там Максим відіграв усі 90 хвилин у контрольному матчі з данським «Хорнбеком», що завершився впевненою перемогою «біло-синіх» з рахунком 4:0. Після цього він провів 30 хвилин у зустрічі з Академією ім. Конопльова (0:0).

Через півроку Тищенко потрапив на олівець до тренерського штабу «основи». На підтвердження цих слів служить той факт, що перед початком сезону 2012/13 на нього звернув увагу тодішній головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін. Планувалося навіть, що Максим, разом зі своїм партнером по атаці Романом Яремчуком, вирушить з «основою» на збір до Австрії, але в останній момент обом було надано відпустку, оскільки лише за кілька днів до цього вони виступали у фінальному турнірі ДЮФЛ.

«Засмутився трохи, що не поїхав з командою в Австрію. Хотілось подивитися, який рівень футболу в «основі» та спробувати свої сили, щоб знати, над чим працювати. Але нічого страшного, що не вийшло. Думаю, в майбутньому шанс ще буде!».

Можна не сумніватися, що за цю можливість форвард, який подає великі надії, віддасть всі сили та майстерність, яку він безсумнівно здобуває в найбільш титулованому клубі країни.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер