Максиму КОВАЛЮ вручили щасливу підкову

Максиму КОВАЛЮ вручили щасливу підкову

Віце-президент клубу Олексій Семененко вручив йому символічну підкову на щастя, яка має захоплюючу передісторію:

- Я привіз її з міста Хмільник, де відпочивав у санаторії. Там я потрапив на свято «День вогню». У центральному парку багато митців з усієї України представляли свої роботи. Був там і колоритний кремезний коваль Роман Тринос зі своєю дружиною, симпатичною, щирою українкою у вишиванці Діною Стрєлковою. У них була патріотична фішка: надавали знижки покупцям, якщо ті розповідали щось про українське козацтво або про ковальське ремесло. Я з ними розговорився, вони дізналися, що я з «Динамо», і це викликало захват у Діни, яка виявилася футбольною людиною. Тож, вирішив розповісти їм про те, що у нас грає воротар на прізвище Коваль. Та ще й він із Запоріжжя - батьківщини українського козацтва. Згадав про нелегку спортивну кар'єру Максима, про його ковальсько-козацьку наполеглевість у досягненні мети. Історія їм дуже сподобалася, і вони, крім іншого, попросили передати Максиму Ковалю символ щастя - металеву підкову, яку викував Роман. Що я із задоволенням і роблю.

Ця історія мала продовження. Мої нові знайомі, як з’ясувалося, вже давно займаються благодійністю. Ковані витвори мистецтва Романа вони виставляють на аукціон, а всі отримані від продажу кошти разом із волонтерами-однодумцями спрямовують на лікування хворих дітей, поранених воїнів АТО, тощо. Насамперед, їм допомагає молода журналістка газети «Громада» Мирослава Слободянюк.

І ось, у подружжя виникла ідея приїхати до Києва і провести майстер-клас для футболістів і тренерського штабу нашої команди. Кожен зможе викувати під керівництвом Романа виріб, який потім із відповідним сертифікатом та автографом «зірки» буде продано з аукціону. Уявіть лише собі: підкова від президента клубу Ігоря Суркіса, від головного тренера Олександра Хацкевича, від капітана команди Андрія Ярмоленка... А кошти підуть на добру справу.

Подружжя Романа та Діни добре знають на Вінничині, як засновників незвичної кузні «Ковальський гостинець». Незвичної - тому що майже усе, що виготовляє митець-коваль при натхненні та організаційній підтримці дружини, йде на благодійні аукціони. Саме у такий спосіб було подаровано, зокрема, вихованцям одного з дитячих будинків велосипеди і одяг, а також зібрано гроші на каруселі й басейн для учнів інтернату. Крім того, за ініціативою кузні «Ковальський гостинець» діти незрячих батьків викували підкови для бійців АТО - це лише невеликий перелік добрих справ, які зробила громадська ініціатива «Підкова надії».

Не футболом єдиним живе київське «Динамо»...

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер