«Динамо» та «Валенсія» розминулися в Малазі

«Динамо» та «Валенсія» розминулися в Малазі

Цей поєдинок, що відбувся у п’ятницю ввечері й був центральним цього ігрового дня в усій Європі, мав особливий інтерес і для гравців, тренерів та вболівальників київського «Динамо», адже, як відомо, саме команда Хуана Антоніо Піцці є суперником «Динамо» в 1/16 фіналу Ліги Європи. До речі, валенсійці та динамівці ледь-ледь розминулися в Малазі, адже літак із командою Олега Блохіна на борту наступного дня взяв курс із місцем приземлення саме в авіа терміналі цього міста.

У цьому сезоні «Малага», яка ще минулого сезону побила клубний рекорд, вийшовши до чвертьфіналу найпрестижнішого єврокубка, зірок із неба не хапає, загубившись у середині турнірної таблиці Примери. У міжсезоння на зміну Мануелю Пеллегріні, який пішов тренувати «Манчестер Сіті», прийшов Бернд Шустер, добре знайомий українським шанувальникам футболу завдяки своїй роботі в донецькому «Шахтарі».

Нинішній сезон «Малага» розпочала з поразки на «Местальї», з мінімальним рахунком поступившись команді, яку тоді ще очолював Джукич.

«Валенсія» в минулому турі поступилася «Сельті», а серед тижня вибула з Кубка Іспанії, програвши «Атлетико», й у матчі з «Малагою» «кажани» мали намір реваншуватися за ці невдачі.

Перший тайм поєдинку 20-го туру, що зібрав у Малазі на «Естадіо Ла Роcаледа» 20,000 глядачів, був видовищним. Обидві команди створили по кілька дуже хороших можливостей, щоб забити гол. До перерви рахунок, фактично, міг бути 2:2 або 3:3, але замість цього на табло продовжували горіти похмурі нулі. Левантійці свої моменти намагалися розіграти «до вірного» й не поспішали із завершальним ударам. Окрім того, варто відзначити впевнену гру обох голкіперів – Дієго Алвеса та Віллі Кабальєро.

У другому таймі гольових моментів було менше, проте Алвесу знову кілька разів довелося серйозно вступити у гру, рятуючи свою команду. Виходячи з останніх поєдинків, можна сказати, що Дієго показує набагато більшу надійність, ніж його конкурент Гуаїта.

На 69-й хвилині матчу гості після навісу зі стандарту з правого флангу зусиллями капітана Рикардо Кошти (на фото) відправили м'яч у ворота господарів, але його було анульовано.

У гостей проявляв активність другий форвард Поштига, якого Піцці кинув у бій, але також безрезультатно. Зустріч так і завершилася безгольовою, але при цьому цілком закономірною нічиєю.

Наставник «Валенсії» задіяв у грі такий склад: Алвес – Перейра, Кошта, Матьє, Гуардадо – Ромеу, Парехо (Фегулі, 63) – Банега, Жонас (Поштига, 80), П’ятті – Алькасер.

Відзначимо, що зі складу, який серед тижня протистояв мадридському «Атлетико» в повторному матчі 1/8 фіналу Кубка Іспанії, у «старті» залишилися лише двоє – Жеремі Матьє та Даніель Парехо, що, безумовно, свідчить про «довжину» лавки левантійців, але аж ніяк не про стабільність цього самого складу.

«Валенсія» перервала свою серію поразок, однак лише на одне очко наблизилася до «Севільї», яка посідає сьоме місце. Тепер команди розділяють шість очок, але й «Севілья», й переслідувачі «Валенсії», троє з яких мають рівну з «кажанами» кількість очок, зіграють пізніше, тож і восьму сходинку за підсумками 20-ти турів команда Піцці може втратити.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото www.marca.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер