»Манчестер Сіті» – «Динамо». Початок матчу о 20:00

»Манчестер Сіті» – «Динамо». Початок матчу о 20:00

Манчестер цілий рік живе футболом. Це виявляється як у численних зелених галявинах та майданчиках, які можна зустріти на кожному кроці, так і в навколофутбольній атмосфері. Наприклад, на шляху до стадіону «Олд Траффорд» дорожній покажчик свідчить: «Футбольний матч. Неділя, 15.00». Таким чином, водії попереджені про можливі затори.

Звичайно, в місті поза конкуренцією за популярністю «Манчестер Юнайтед». Але і про «городян», традиційними кольорами яких є білий та блакитний, не забувають. Зараз мешканці значно більше обговорюють майбутнє манчестерське дербі в Кубку Англії, ніж поєдинок їхньої команди з «Динамо». Можливо, цьому сприяє невдалий результат «МанСіті» в першому поєдинку.

Палкі прихильники «Манчестер Юнайтед» із відкритою душею поставилися до гостей з України й усім серцем бажають перемоги нашій команді. «Ви обов’язково сьогодні переможете», – сказав працівник пошти. «Будемо щиро вас підтримувати», – завірив швейцар у готелі.

Сьогоднішній поєдинок відбудеться на стадіоні «Сіті оф Манчестер», який було побудовано відносно нещодавно, у 2003-му році. Фанати його вважають за краще називати «Істлендс». «Сіті оф Манчестер» вміщує 47 726 глядачів. Це четвертий за місткістю стадіон в англійській Прем’єр-лізі. За прогнозами, на матчі з «Динамо» він заповнений не буде. Очікується близько 27 тисяч уболівальників, а квитки на третій ярус взагалі продаватися не будуть.

У місцевій пресі сьогоднішньому поєдинку приділено небагато уваги. «The Manchester evening news» повідомляє, що в майбутньому матчі не зможе взяти участі Пабло Забалета. Він пропустить дві гри, поїхавши до Аргентини доглядати за хворим батьком, який серйозно постраждав у автокатастрофі. А ось Джеймс Мілнер, швидше за все, повернеться на лавку запасних після місячної відсутності через ушкодження.

«The Times» вважає, що у зв’язку з дуже складним та насиченим календарем ігор «Манчестер Сіті» було б за краще пожертвувати Лігою Європи, щоб додатковий тиждень відпочинку використати для повноцінної підготовки до півфіналу Кубка Англії проти «МЮ». До речі, до передбачуваного складу «Динамо» газета записала Артема Мілевського.

«The Guardian» наводить слова Венсана Компані: «Динамо» застало нас зненацька тиждень тому. Ніхто не очікував, що в них настільки хороша команда. Ми знали, що вони добре грають, але того дня перевершили самих себе. Це стало для нас сюрпризом». Також захисник зазначив, що в неділю підопічним Манчіні грати з «Челсі», тому наставнику варто подумати про ротацію складу.

А «The Daily Mail» побоюється, як би відвідуваність на звітному матчі не стала найнижчою в історії стадіону та зазначає, що антирекорд було зафіксовано в серпні 2008 року на матчі з данським «Мідтюлланд», коли склала 17200 уболівальників. Також, на думку автора, в нападі у «Динамо» з перших хвилин вийде Гільєрме.

Отже, до початку матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи «Манчестер Сіті» – «Динамо» залишаються лічені години. Стартовий свисток турецького арбітра Кюнейта Чакира пролунає о 20:00. Пряму трансляцію зустрічі дивіться на телеканалах ICTV та «Спорт1», за текстовим репортажем стежте на клубному сайті ФК «Динамо».


Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Манчестера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер