«Манчестер Сіті»: нелегка перемога над командою Джермейна Ленса

«Манчестер Сіті»: нелегка перемога над командою Джермейна Ленса

Зустріч на «Стадіоні світла» (Stadium of Light) зібрала аудиторію в 38,852 глядача.

Цей матч став ювілейним, сотим в англійській Прем’єр-лізі для головного тренера «Манчестер Сіті» Мануеля Пеллегріні.

Чилійський наставник задіяв у звітній грі наступних виконавців (4-4-2): Харт – Санья, Отаменді, Демічеліс, Кліші – Хесус Навас (Стерлінг, 76), Фернандіньйо, Яя Туре (Коларов, 79), Давід Сілва – Іхеаначо (Фернандо, 46), Агуеро.

Таким чином, повернулися до стартового складу Джо Харт, Давід Сілва та Серхіо Агуеро, які відпочивали у суботу в матчі Кубка Англії проти «Астон Вілли», залишившись тоді на лаві для запасних. Тим не менше, з поверненням до «основи» Агуеро своє місце не втратив 19-річний нігерійський нападник Келечі Іхеаначо, який став героєм матчу з «Віллою», оформивши у тій грі хет-трик. Щоправда, у цій грі він відверто не вразив і сів на лаву запасних вже після першого тайму.

Гості активно провели початок зустрічі, захопили ініціативу і досить швидко, вже на 16-й хвилині відкрили рахунок. Після прострілу з правого флангу м’яч рикошетом від суперника опинився в ногах Серхіо Агуеро, який випередив на дальній стійці захисника та швидким ударом переграв  голкіпера Манноне.

Надалі підопічні Пеллегріні грали «від рахунку». Натомість господарі поля наприкінці першого тайму створили кілька небезпечних атак, у яких брав участь і екс-динамівець Джермейн Ленс, якого втім було замінено вже у перерві. Найнебезпечніший момент був створений на 44-й хвилині, коли Харт урятував «Сіті» від вірного голу, зреагувавши на удар Джермейна Дефо з близької відстані, а добивання від Боріні з кількох метрів прийняла на себе стійка воріт.

У другому таймі гості взагалі віддали ініціативу. «Чорні коти» створили немало нагод, аби принаймні зрівняти рахунок, однак ворота Джо Харта так і залишилися на замку. Навала в кінці матчу з кількома поспіль кутовими також не принесла «Сандерленду» порятунку – «Сіті» здобуло важку перемогу за рахунок свого класу.  

Статистичні дані підтвердили рівний характер гри і навіть невелику перевагу господарів поля: за відсотком володіння м’ячем – 49:51, за кутовими – 8:4, за ударами – 10:6, в площину – 2:2, за порушеннями правил – 6:15.

Ця перемога дозволила «Манчестер Сіті» втримати за собою другу сходинку в турнірній таблиці та продовжити серію без поразок у всіх турнірах до семи матчів.

До зустрічі з київським «Динамо» «Сіті» належить провести три матчі. 6 лютого команда Пеллегріні матиме нагоду очолити турнірну таблицю Прем’єр-ліги, коли прийматиме «Лестер Сіті». 14 лютого також у матчі АПЛ «Сіті» прийматиме «Тоттенхем», а 20 лютого в 1/8 фіналу Кубка Англії зустрінеться в Лондоні з «Челсі».

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер