«Каноніри» перемогли «Манчестер Сіті» в Лондоні

«Каноніри» перемогли «Манчестер Сіті» в Лондоні

У завершальному матчі 17-го туру Прем’єр-ліги, винесеному на вечір понеділка, «Арсенал» приймав у Лондоні «Манчестер Сіті». Це була битва за шість очок, поєдинок безпосередніх конкурентів у боротьбі за чемпіонство – перед грою «каноніри» посідали друге місце, випереджаючи на одне очко свого суперника, який займав третю сходинку.

У перші півгодини зустрічі ініціативою володіли манкуніанці, а господарі поля зосередилися переважно на контратаках. Тактика Арсена Венгера принесла результат – на 33-й хвилині найшвидший «канонір» Тео Уолкотт відкрив рахунок красивим обвідним ударом у дальній кут приблизно з лінії штрафного майданчика. А на останній хвилині тайму Олів’є Жиру після передачі Месута Озила довів фанів своєї команди до екстазу, подвоївши перевагу «Арсенала» (на фото).

У другому таймі картинка гри особливо не змінилася. Гості мали йти вперед, господарі поля грали, відштовхуючись від рахунку, при цьому «каноніри» мали не один шанс, аби довести рахунок до розгромного після контратак та швидких розіграшів в один дотик. Лише наприкінці поєдинку почали виникати небезпечні моменти біля воріт «Арсенала». На 82-й хвилині гості відіграли один м’яч, коли Яя Туре дальнім ударом застав зненацька Петера Чеха. Градус матчу підвищився ще більше, проте врятуватися від поразки підопічні Пеллегріні так і не спромоглися.  

Трохи статистики: гості мали перевагу за відсотком володіння м’ячем (37:63), кутовими (4:8), кількістю ударів (8:14), у тому числі в рамку (5:6), навіть частіше порушували правила (5:16). Проте у футбол цього вечора краще грала команда Арсена Венгера, яка здобула заслужену перемогу – 2:1.

Мануель Пеллегріні  використав у цій грі такий склад: Харт – Санья, Отаменді, Мангала, Коларов – Туре, Фернандіньйо – Де Брюйне, Делф (Стерлінг, 46), Давид Сильва (Хесус Навас, 73) – Агуеро (Боні, 63). Єдиною несподіванкою стала хіба що поява у «старті» Делфа, який вийшов у «основі» лише вдруге в сезоні.

Поступившись на «Емірейтс Стедіум», команда Пеллегріні продовжила свою серію без гостьових перемог у Прем’єр-лізі до п’яти матчів. Востаннє «Манчестер Сіті» перемагав у чемпіонаті на виїзді 12 вересня.

Тепер від «Лестер Сіті» команда Пелегріні відстає на 6 очок, а від «Арсенала» – на чотири. Свій наступний матч «МанСіті» проведе в суботу, 26 грудня, коли прийматиме на власному полі «Сандерленд».

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер