«Манчестер Сіті» програв «Тоттенхему» у битві за шість очок

«Манчестер Сіті» програв «Тоттенхему» у битві за шість очок

На Etihad Stadium зустрілися дві команди, що претендують зараз на найвищі місця. Інтриги гонці лідерів додав результат сьогоднішнього матчу «Арсенал» - «Лестер Сіті», тож у разі перемоги «Ман Сіті» наближався на відстань трьох очок до лідера, а «Тоттенхем» - на відстань двох очок.

У цій грі Мануель Пеллегріні задіяв Венсана Компані та Давіда Сілву, які нещодавно були пошкоджені.

Склад «Манчестер Сіті» у цій грі виглядав так: Харт – Сабалета, Отаменді, Компані, Кліші (Коларов, 75) – Фернандо (Іхеаначо, 66), Фернандіньйо – Давід Сілва, Яя Туре, Стерлінг – Агуеро.

Перший тайм пройшов за територіальної та ігрової переваги гостей. Вони сильно переважали суперника за відсотком володіння м’ячем (42:58 на користь «Тоттенхема»). Але до перерви команди практично не створювали небезпечних моментів, більше намагаючись не пропустити гол, аніж забити.

Початок другого тайму шокував манчестерських уболівальників. На 52-й хвилині арбітр призначив пенальті у ворота «Сіті», коли м’яч влучив у руку Стерлінгу. 11-метровий упевнено реалізував Харрі Кейн.

«Городяни» кинулися відіграватися. Яя Туре зі штрафного поцілив у поперечину, ще у кількох моментах захист лондонців ледве відбився, проте ворота залишалися на замку. Справі допоміг вихід на поле нігерійського нападника Келечі Іхеаначо, якому знадобилося дев’ять хвилин на те, аби забити гол. Сілва запустив по лівому флангу Кліші, той прострілив у центр, звідки Іхеаначло у дотик поцілив у верхній кут.

За рахунку 1:1 тиск на ворота гостей посилився, але другий м’яч був забитий у протилежні ворота. На 83-й хвилині Ламела однією передачею розрізав насичений центр оборони «Сіті», і Крістіан Еріксен, який у цей день відзначав свій день народження, холоднокровно реалізував вихід сам на сам з Хартом.

У другому таймі «городяни» поправили статистику, проте на головний підсумок гри це не вплинуло (Володіння м’ячем – 46%:54%, удари в площину воріт – 4:3, удари повз ворота – 7:2, кутові – 7:1, порушення правил – 12:17).

У час, що залишився, включаючи шість компенсованих хвилин, лондонці героїчно відзахищалися і здобули перемогу, збільшивши відрив від «Сіті» до чотирьох очок. Команда Пеллегріні – на четвертому місці з відставанням у шість очок від «Лестера» і у чотири від «Арсенала» та «Тоттенхема».

21 лютого «Сіті» зустрінеться з «Челсі» в Кубку Англії, після чого 24 лютого – з київським «Динамо» у Лізі чемпіонів.

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер