Мандзюк, Олійник і Шмаков – в «Арсеналі»

Мандзюк, Олійник і Шмаков – в «Арсеналі»

Сьогодні стало відомо про те, що захисник Віталій Мандзюк і півзахисник Денис Олійник все ж таки перейдуть до київського «Арсеналу» на правах оренди до кінця року. Також за «канонірів» виступатиме і півзахисник Євген Шмаков, контракт якого належить «Динамо».

Нагадаємо, що ще 1 липня прес-служба «канонірів» повідомила про те, що клуб бере в оренду трьох динамівців – Віталія Мандзюка, Дениса Олійника і Євгена Шмакова. Проте, ця інформація не зовсім відповідала дійсності, й останнє слово в цьому питанні залишалося за головним тренером «Динамо» Юрієм Сьоміним.

По приїзду до Києва було ухвалено остаточне рішення про оренду Мандзюка й Олійника, які вже сьогодні приєдналися до своєї нової команди. Шмаков же знаходиться в розташуванні «Арсеналу» вже тиждень, оскільки не був на передсезонних зборах з «Динамо» і залишався в Києві.

Кореспондент www.fcdynamo.kiev.ua додзвонився до Віталія Мандзюка, який прокоментував цю новину.

- Віталію, тебе вже можна назвати гравцем київського «Арсеналу»?

- Гадаю, так. Вчора я провів із «канонірами» тренування, а зараз їду на контрольний матч проти «Оболоні». Інформацію про те, що я перейду до «Арсеналу», прочитав в інтернеті під час австрійського збору. Очевидно, керівництво клубів це питання вже обговорило.

- І як ти поставився до цієї новини?

- В принципі, не турбувався. Я відразу ж пішов до Юрія Сьоміна, щоб дізнатися, чи розраховує він на мене. З розмови зрозумів, що на даний момент в команді є сильніші виконавці, які гратимуть в «основі», а я стану запасним, готовим у будь-який момент допомогти команді з лавки запасних.

Проте, я подумав, що d мене вже не той вік, щоб сидіти в запасі. У мене має бути постійна ігрова практика у вищій лізі, якщо я хочу, щоб на мене продовжували звертати увагу тренери збірної України.

З «Арсеналу» мені подзвонив Олександр Заваров, який дуже добре ставиться до молоді, і сказав, що ми (Денис Олійник, Євген Шмаков і я) маємо грати й набирати форму. Тому я і зробив такий вибір. Та й команда знаходиться в Києві, тому не потрібно нікуди переїздити.

- На який термін розрахована твоя оренда?

- Ми ще не розмовляли із президентами з цього приводу. Заваров сказав нам трьом заїжджати на базу і займатися футбольними справами, а решту всіх питань вирішуватимемо пізніше. Отже ані фінансовий бік справи, ані термін оренди ще не визначені.

- Розраховуєш повернутися до «Динамо»?

- Звичайно! Гадаю, все залежатиме тільки від мене, і від того, яку гру я демонструватиму. Мені здається, це непоганий варіант. Коли я спілкувався з Юрієм Павловичем, він сказав, що, якщо в нас буде мало ігрової практики, то нам доведеться її отримувати в «дублі» або другій команді. Але, повторюся, в мене вже не той вік, щоб грати в першій лізі. Тому, вважаю, на даний момент варіант з «Арсеналом» цілком прийнятний.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер