Мар'ян Маркович: «Розраховую продовжити грати в «Динамо»

Мар'ян Маркович: «Розраховую продовжити грати в «Динамо»

Зовсім нещодавно офіційний сайт www.fcdynamo.kiev.ua опублікував список футболістів, виставлених на трансфер і на яких головний тренер команди Юрій Сьомін у подальшому не розраховує.

До цього списку увійшов і сербський захисник Мар’ян Маркович. Але незважаючи на це, сам гравець усе ж розраховує залишитись у «Динамо».

- Мар’яне, з’явилась інформація про те, що ти виставлений клубом на трансфер. Чи була в тебе розмова з президентом чи тренером клубу з цього приводу?

- Ні. Про новину довідався від своїх друзів. Але, оскільки розмови ні з президентом, ні з тренером клубу не було, поки ще вважаю себе повноправним гравцем «Динамо».

- Тобто, ти розраховуєш на продовження кар’єри в «Динамо»?

- Так, звичайно. У мене контракт розрахований ще на 1,5 року, і я надіюсь відпрацювати його до кінця.

- Як проводиш відпустку?

- Поїхав додому, в Сербію. Тут почуваюсь комфортніше, аніж на будь-якому іншому курорті.

- Тепер перейдемо безпосередньо до футболу. «Динамо» і «Шахтар» посіли останні місця в своїх групах Ліги чемпіонів, «Дніпро» і «Металіст» не пробились до групового етапу Кубка УЄФА, збірна України не вийшла на чемпіонат Європи… Чи можна назвати цей рік провальним для футбольної України?

- Можна сказати і так. «Шахтар» у перших двох матчах групового турніру набрав шість очок – і «підсів», ми ж взагалі не набрали жодного очка. У підсумку – одинаків результат у вигляді останнього місця і завершення виступів на єврокубках. Чесно кажучи, стає моторошно за український футбол. Але, як мовиться, нам є до чого прагнути.

- У чемпіонаті України «Динамо» поки що посідає низьке для себе третє місце. Що може запропонувати команда своїм конкурентам у другій частині чемпіонату, аби все-таки стати чемпіоном?

- У чемпіонаті попереду ще багато матчів. За цей час турнірна таблиця може змінитись. Для того, аби розраховувати на завоювання чемпіонських нагород, нам потрібно в першу чергу обіграти своїх суперників. І, звичайно, сподіватись на осічку наших безпосередніх конкурентів у боротьбі за золоті медалі.

- Якщо «Динамо» вдасться виграти чемпіонат і Кубок України, чи виправдає це провал у Лізі чемпіонів?

- Головне в даному випадку – отримати вибачення вболівальників за провальний виступ у Лізі. Звичайно, у другій частині сезону пріоритетним для нас залишається завоювання чемпіонства і Кубка України. Для «Динамо» місце, нижче першого, прирівнюється провалу.

- Чого очікуєш від роботи з новим наставником Юрієм Сьоміним? 

- Чесно кажучи, навіть не знаю. Знаю, що наш тренер працював із російськими командами, виступав із «Локомотивом» у Лізі чемпіонів, але щось конкретне сказати не можу. Пройде два збори – тоді і можна буде об’єктивно судити про нового наставника. Сподіваюсь, у 2008 році мої послуги знадобляться команді.

- А кого б ти назвав кращим гравцем «Динамо» в осінній частині сезону?

- Гадаю, Ісмаель Бангура. Ісма, ледве з’явившись у команді, почав забивати чи не в кожному матчі. Здається, це в нього в крові – настільки все легко виходить.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер