Марiс Верпаковскiс: «Я не жалiтиму своїх землякiв»

Марiс Верпаковскiс: «Я не жалiтиму своїх землякiв»

Форвард київського "Динамо" Марiс Верпаковскiс – центральна фiгура в українському футболi на стартi сезону. Ще б пак, динамiвцi у другому квалiфiкацiйному раундi Лiги чемпiонiв гостювали у рiдному мiстi Верпаковскiса, де його вважають футбольним iдолом. I вже в середу латишi приїдуть до Києва на матч-вiдповiдь. Своїми враженнями вiд поїздки до Лiєпаї, а також про перспективи "Динамо" в Лiзi чемпiонiв нападник Верпаковскiс подiлився з кореспондентом "Експресу".

"Я навiть не завiтав до рiдної оселi"

- Марiсе, в Латвiї всi фахiвцi високо оцiнили твою активнiсть. Ти в середу знов збираєшся завдати так багато клопотiв своїм землякам чи, може, їх трохи пожалiєш?

- Нi, я не жалiтиму землякiв. Якщо так пiдходити до справи, то лава запасних менi забезпечена. А я хочу грати в основному складi, тому на кожен матч виходжу з великою мотивацiєю.

- Цi два протистояння - особливi у твоїй кар'єрi?

- Так. Знаю, що в Латвiї пильно стежать за моїм виступом в Українi. Мої спiввiтчизники, мабуть, зрадiли, коли довiдалися, що я до них знов завiтаю. Дуже хотiлося на очах у рiдної публiки зiграти якнайлiпше. Зрештою, свого часу менi доводилося приїжджати до Лiєпаї, коли захищав кольори ризького "Сконто". Як i минулого тижня, я також забивав голи у ворота команди з мого рiдного мiста. Менi приємно, що глядачi дружелюбно сприйняли мою активну гру проти рiдного мiста. Таке у футболi буває рiдко. Переважно публiка свистить на адресу футболiстiв, якi приїхали на матч проти землякiв.

- Чи вдалося тобi забiгти до рiдної оселi?

- Нi, як це не дивно, та я не зумiв бодай на хвилинку зайти до батькiв. Рiч у тiм, що ми провели дуже обмаль часу в Лiєпаї, постiйно був занятий, а пiд час вiдпочинку не хотiв вiдлучатися вiд команди.

- А я думав, що ти запросив в гостi одноклубникiв...

- (Смiється). Я б залюбки запросив до батькiв усю команду. Та часу не було. Ми приїхали до Латвiї грати у футбол, а не сидiти за столом. На щастя, вiзит до Латвiї був дуже успiшний.

"Ми повиннi виграти у "Фенербахче"

- Доля перепустки до наступного кола, вважай, вирiшена. Можна з упевненiстю казати, що суперником киян за вихiд в груповий турнiр Лiги чемпiонiв буде турецький "Фенербахче"...

- Так, ми гратимемо саме з турками. Коли довiдався про результати жеребкування, то трохи розчарувався. Нам мiг би попастися слабший опонент. Та я вважаю, що ми зобов'язанi виходити в Лiгу чемпiонiв, який би не був грiзний наш суперник. Це наше завдання-мiнiмум, яке ми повиннi виконати. Щодо "Фенербахче", то команда напрочуд мiцна. Торiк грала в Лiзi чемпiонiв, а недавно до керма прийшов бразилець Зiко. Ну, нiчого, постараємося виграти. Повторюся, "Динамо" повинно грати в Лiзi чемпiонiв.

- Чи можна казати, що спад у грi Марiса Верпаковскiса уже позаду?

- Я сподiваюся, що так. I це доведу в наступних матчах. Головне, що Анатолiй Дем'яненко дав менi шанс проявитиможливостi. I я зобов'язаний використати цю нагоду. Спаду бiльше не буде.

- Цiкаво, ти вже проаналiзував причини спаду? Йожеф Сабо якось промовився, що ти почав гiрше грати у футбол одразу пiсля того, як одружився.

- Я довго мiркував, чому так все склалося. Гадаю, моє весiлля - це не причина спаду. Там були iншi причини, i було дуже багато факторiв, якi негативно вплинули на мою гру. Найголовнiше, що це все позаду. Мої найкращi поєдинки у футболцi київського "Динамо" ще попереду.

Олег ЗУБАРУК, газета "Експрес".

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер