Маркевич і Калитвинцев – біля керма збірної України

Фото ffu.org.ua

За підсумками засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України, який відбувся сьогодні в Будинку футболу, було названо нового головного тренера національної збірної. Ним став наставник харківського «Металіста» Мирон Маркевич, який буде поєднувати роботу в клубі та збірній, а його помічником призначено тренера другої команди «Динамо» Юрія Калитвинцева. Протягом найближчих двох років Мирон Богданович та Юрій Миколайович готуватимуть національну команду до домашнього чемпіонату Європи.

Нагадаємо, що Юрій Калитвинцев має досвід роботи із збірними – з 2003-го по 2006-й рік він працював із національними юнацькими командами, а в серпні минулого року збірна, складена з футболістів 1990 р.н., стала чемпіоном Європи, фінальна частина якого проходила саме в Україні. На початку 2000-х Калитвинцев мав досвід роботи з представником вищої ліги чемпіонату України, впродовж двох років очолюючи ужгородське «Закарпаття».

Відзначимо, що дебют тренерського тандему відбудеться наприкінці травня, коли збірна України в Лондоні зіграє проти Гани, до речі, яка здобула срібні медалі на нещодавньому Кубку Африканських Націй.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер