Марко РУБЕН: «Хочу з «Динамо» виграти всі трофеї в Україні!»

Марко РУБЕН: «Хочу з «Динамо» виграти всі трофеї в Україні!»

Марко – ярко виражений центральний форвард, який діє переважно на вістрі атаки. Швидкий і нестандартний форвард, який, не володіючи бездоганною технікою, сміливо може піти з м’ячем на кількох суперників. На вирізняючись особливими антропометричними даними (зріст 179 см), Рубен чудово грає головою, переважаючи габаритних захисників за рахунок хорошого вибору позиції та вміння «зависнути» над полем.

Протоптаною стежкою

Народився Марко Гастон Рубен Родрігес 26 жовтня 1986 року на північному сході Аргентини в місті Санта-Фе, відомому всьому світові своїм захопливим нічним життям.

Перші кроки в професійному футболі хлопчина робив у школі одного з найстаріших клубів країни – «Росаріо Сентраль», де відточували свою майстерність Роберто Аббондансьєрі, Лусіано Фігероа, Кілі Гонсалес, Маріо Кемпес, Хуан Антоніо Ніцци та багато інших «зірок» аргентинського футболу.

Варто відзначити, що в «Росаріо Сентраль» партнером новачка «Динамо» був Анхель Ді Марія, який зараз захищає кольори мадридського «Реалу» і входить до когорти найкращих молодих футболістів планети.

За два з половиною сезони в першій команді Марко провів 79 поєдинків, в яких відзначився 22 рази, після чого на початку 2007 року перейшов до найтитулованішого своєї країни – «Рівер Плейт». Варто визнати, що в складі «Мільйонерів» Рубен на довго не затримався і рівно за рік форвард, за прикладом багатьох місцевих футболістів, вирушив до Іспанії.

Крок за кроком до визнання

Іспанський етап кар’єри аргентинського форварда почався з того, що його новий клуб «Вільяреал» віддав футболіста в оренду до «Рекреативо». Зігравши за найстарший колектив країни в сезоні 2007-08 14 матчів, забивши чотири голи і посівши зі своєю командою 16 місце, наступний футбольний рік Рубен також провів в Андалусії.

Але другий сезон на піренейському півострові пройшов для Рубена не найкращим чином: Марко забив лише 3 м’ячі в 29 матчах чемпіонату, а його команда вилетіла в Секунду (другу футбольну лігу Іспанії).

Але пониження в класі з «Рекреативо» аргентинцю вдалось уникнути, оскільки «Вільяреал» вирішив повернути з оренди свого футболіста. Попри це, випробування Секундою форвард не уник. Там Рубен виступав за резервну команду клубу – «Вільяреал Б». І виступав дуже вдало, адже забив у сезоні 2009/2010 17 голів у 31 матчі! Такі показники не лишились непоміченими і Марко нарешті отримав шанс дебютувати в першій команді, за яку того ж сезону провів п’ять матчів і забив два голи (один з них в Лізі Європи).

Протягом двох наступних чемпіонатів Рубен почав з’являтися в складі «субмарини» частіше, зігравши ще 84 матчі (20 голів), з яких 18 (чотири голи) – в єврокубках, діставшись зі своєю командою півфіналу Ліги Європи 2010/11.

З «підводного човна» в «Динамо-машину»

Сезон 2011/12 став одним з найгірших в історії «Вільяреалу». Круте піке «жовтих» зупинилось на 19-му місці чемпіонату Іспанії, яке означає пониження в класі. Такий результат команди шокував усю футбольну Європу. Шквал критики звалився на голови гравців, за винятком Рубена.      

Як визнавали вболівальники, гра Марко, який з дев’ятьма голами став найкращим бомбардиром команди, була єдиною світлою плямою в тому чорному сезоні. До того ж 25-річному футболісту підкорилась нова вершина – він дебютував у національній збірній Аргентини. В першому, і поки єдиному матчі у футболці «біло-блакитних» проти Польщі, він провів на полі всі 90 хвилин і відзначився голом!

Керівництво «Вільяреалу» не приховувало свого бажання залишити в команді форварда, який вже цілком адаптувався до іспанського футболу, але пропозиція від київського «Динамо» змусила клуб змінити свої плани.

«отримавши пропозицію від «Динамо» я взяв час на роздуми. Чому? Тому що у «Вільяреалі» почувався дуже комфортно. Все було налагоджено. Але потім, коли почались переговори, процес почав просуватись дуже швидко. Зі своїм новим клубом я хочу виграти всі трофеї в Україні, а також досягти успіху в Лізі чемпіонів», - оголосив свої цілі на найближчі чотири сезони аргентинський талант, на якого з надією та вірою дивляться тисячі динамівських очей.

www.fcdynamo.kiev.ua  

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер