Мартин Йол: «Сподіваюся, в нас усе складеться»

Мартин Йол: «Сподіваюся, в нас усе складеться»

Кар’єра Мартина Йола пов’язана з трьома країнами. Під час перебування гравця він виступав за команди з Голландії, Німеччини та Англії. Працюючи тренером, очолював клуби цих же держав. Уже більше року Йол працює в «Аяксі». Успіхи до команди поки не прийшли, тому основні надії наставник покладає на майбутній сезон. Передусім, це привести клуб-легенду до чемпіонського титулу в Голландії, а також потрапити до групового турніру Ліги чемпіонів.

На шляху до виконання другого завдання в «Аякса» стоїть не менш амбітний колектив – «Динамо» з Києва. Перед першою зустріччю обидва тренери провели прес-конференції. Про що розповів Валерій Газзаєв, читайте в денному матеріалі на клубному сайті. Ввечері слово взяв наставник «Аякса» Мартин Йол.

- У вашій команді є два нападники дуже високого рівня. Вони завтра вийдуть на поле?

- Поки не знаю, такі теми за день до гри ми не обговорюємо.

- Ваше враження про «Динамо»?

- Київ – команда, в якій грають кілька зірок із різних країн світу. Сильний півзахист, у складі виступають гравці з Бразилії та Хорватії, є представники багатьох збірних. Повернувся Шевченко, він зараз один із лідерів. У минулому «Динамо» було лідером радянського футболу. Ми всі знаємо тренера Валерія Лобановського, він привів «Динамо» до великих успіхів.

- В якому стані перебуває захист «Аякса», не викликає сумнівів його надійність?

- У нас були певні проблеми, в попередніх іграх ми пропускали на останніх хвилинах. Попрацювали із захисниками і тепер сподіваємося, що в наступних матчах зіграємо зібраніше.

- Які ваші шанси на успіх у Києві?

- Шанси завжди є, будемо битися. Сподіваюся, в нас усе складеться.

- Луїс Суарес пропустив дві гри через дискваліфікацію. У вас є побоювання про його ігрову форму?

- Сподіваємося, зараз він у хорошому стані. Окрім цього в нього сталася радісна подія в особистому житті – народилася донька. В цілому, ми очікуємо від Суареса хорошої гри.

- До жеребкування ви казали, що «Динамо» – найбільш незручний суперник із можливих. Якби ви могли обирати, із ким би вважали за краще грати?

- Важко сказати, та й обговорювати це вже немає сенсу.

- Чи буде грати Сулеймані?

- Він відновився після ушкодження і, швидше за все, буде завтра в заявці.

- «Аякс» чотири роки не грав у Лізі чемпіонів, шість років не ставав чемпіоном Голландії. У чому, на ваш погляд, причина?

- Певний час у клубу було нестабільне фінансове положення, іноді просто не було успіху. Тепер ми покладаємося на вихованців нашої клубної школи. Таких у складі близько 80%.

- Ваша думка про взаємодію в нападі Суареса та Ель Хамдауї?

- Про це потрібно подумати, подивитися їх у кількох іграх. У них дещо різні стилі гри. Життя покаже.

- Ви бачили, як «Динамо» програло «Ворсклі»?

- У цьому матчі не грало кілька провідних гравців «Динамо» – Шевченко, Михалик і Єременко. Склад, який вийшов у Полтаві, не був на 100% бойовим.

* * *

Також у передматчевій прес-конференції взяв участь нападник «Аякса» Луїс Суарес.

- Що ви знаєте про «Динамо»?

- Це одна з найкращих команд України, яка регулярно грає в Лізі чемпіонів. В її складі є Андрій Шевченко та інші відомі гравці.

- Як «Аякс» готується до матчу?

- Працюємо у звичному режимі. Розпочався чемпіонат – уже зіграли в двох матчах. Також обіграли ПАОК у кваліфікації Ліги чемпіонів.

- Як вам грається в парі з Мунірі (Ель Хамдауї, - прим.авт.)?

- Це перспективний гравець, ми з ним непогано взаємодіємо.

- Наскільки важливим для «Аякса» є матч у Києві?

- Дуже важливий. «Аякс» кілька сезонів поспіль не грав у Лізі чемпіонів. Цього сезону в нас з’явився такий шанс. Обидві зустрічі з «Динамо» будуть для нас дуже важливими.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер