Match For Peace. «Івердон Спорт» - «Динамо» - 1:1. Звіт про матч

Match For Peace. «Івердон Спорт» - «Динамо» - 1:1. Звіт про матч

У суботу, 25 червня, динамівці провели перший повноцінний тренувальний день на зборі у Швейцарії, де команда готується до нового сезону, а вже наступного дня, 26 червня, підопічні Мірчі Луческу зіграли перший із запланованих контрольних матчів на зборі. Наша команда зустрілася із ФК «Івердон Спорт», який виступає у другому за рангом дивізіоні чемпіонату Швейцарії – 1-й лізі або Challenge Лізі. Цей, а також наступні поєдинки киян під час збору мають статус благодійних та проходять під гаслом «Play for Peace. Stop the War».

Поєдинок завершився результативною нічиєю 1:1, динамівці зусиллями Яцика забили на початку поєдинку, а «Івердон Спорт» зрівняв рахунок у другому таймі.

Гру активніше розпочали швейцарці. Динамівці хоча і володіли м’ячем, але їхній суперник частіше наближався до воріт Нещерета. При цьому «Івердон Спорт» реальних загроз біля наших воріт не створив. А ось кияни перший же свій удар у площину воріт перетворили у забитий м’яч: Яцик опинився з м’ячем на лівому фланзі, увірвався до штрафного майданчика, обігравши захисників, та спрямував сферу точно у дальній кут повз воротаря – 1:0 на користь українців.

Після цього перспективні моменти для взяття воріт були у Антюха, якому завадив захисник, Дубінчака після пасу Цитаїшвілі, який не влучив у дальній кут та Буяльського, який неточно пробив здалеку. Не залишався без роботи і Нещерет: спочатку він забрав м’яч після прострілу Фарге, а незабаром контролював ситуацію, коли Бердайєс пробив повз ворота із вигідної позиції.

Через спекотну погоду, у середині кожного з таймів арбітр зустрічі робив паузу, щоб футболісти могли попити води та освіжитися. Зазначимо, що у другій половині тайму «Івердон Спорт» добре, масовано оборонявся, проводячи гострі контратаки. У результаті однієї з них перед воротами опинився Коне, але замість удару вирішив віддати передачу на партнера, і у цей момент м’яч перехопив Кравченко та нейтралізував загрозу. А закінчився тайм ударом Кане із меж штрафного майданчика значно вище воріт.

Друга половина зустрічі розпочалася з атак динамівців. Спочатку з передачі Гармаша вище воріт пробив Буяльський, а згодом вже сам Гармаш із меж штрафного майданчика завдавав удару у падінні, але вийшло трохи неточно. Певна напруга відчувалася і біля воріт Бойка, але це було нетривале явище – після того, як Денис зреагував на дві спроби Бейєра зрівняти рахунок ударами із меж штрафного майданчика, дуже скоро динамівці знову перевели гру на чужу половину поля.

Але швейцарці не заспокоювалися і таки досягли свого: активний Бейєр вискочив з-за спин захисників, увірвався до штрафного майданчика та метрів з 13-ти пробив повз Бойка – 1:1. Одразу ж ледь не відновив перевагу нашої команди Андрієвський, але м’яч після його удару з-за меж штрафного майданчика на кілька сантиметрів розминувся зі стійкою.

У час, що залишився до фінального свистка, до воріт проривався Ванат, але захисник зміг вибити м’яч у нього з-під ніг. А Дячук після подачі з кутового головою пробив вище воріт. Ще після курйозного моменту воротар швейцарців вибив м’яч на Вівчаренка, але той не очікував такого «подарунка». Тож у підсумку, нічия 1:1.

Зазначимо, що свій наступний поєдинок на зборі у Швейцарії «Динамо» проведе 29 червня – з ФК «Лозанна Спорт», яка в минулому чемпіонаті виступала у найвищому за рангом дивізіоні - Суперлізі Швейцарії, але за підсумками сезону понизилася у класі та тепер також гратиме у Challenge Лізі. Початок зустрічі о 21.00.

Контрольний поєдинок. Match For Peace

«Івердон Спорт» - «Динамо» - 1:1 (0:1)

26.06.22. Івердон-ле-Бен. Муніципальний стадіон

«Івердон Спорт» (стартовий склад): Мартін - Хайрович, Фарге (к), Телер, Кабакалман, Лусуена, Хотье, Коне, Бердайєс, Созье, Малула.

«Динамо»: Нещерет (Бойко, 46) – Кравченко (Тимчик, 46; Малиш, 83), Боль (Дячук, 65), Біловар (Бурда, 46), Дубінчак (Вівчаренко, 46) – Яцик (Андрієвський, 46), Шепелєв (Гармаш, 46), Буяльський (к) (Царенко, 65), Цитаїшвілі (В. Волошин, 46), Антюх (Н. Волошин, 46) – Бєсєдін (Ванат, 46).

Голи: Бейєр (71) – Яцик (14).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер