Match For Peace. «Лозанна» - «Динамо» - 2:0. Звіт про матч

Match For Peace. «Лозанна» - «Динамо» - 2:0. Звіт про матч

У середу, 29 червня, київське «Динамо» зіграло другий запланований благодійний матч у рамках тренувального збору, що наша команда проводить у Швейцарії. Суперником «біло-синіх» стала «Лозанна» з однойменного міста, що за підсумками минулого сезону вилетіла з елітного дивізіону країни.

Підопічні Мірчі Луческу перебувають на начальній стадії підготовки до старту нового сезону та кваліфікації, до того ж в очікуванні значного «десанту» збірників, які на початку червня захищали честь країни у матчах кваліфікації ЧС-2022 та Ліги націй. Тож особливо великої ротації порівняно з першим матчем, проти «Івердона» (1:1), не варто було очікувати.

У підсумку тренерський штаб зробив чотири зміни у стартовому складі. Місце на лівому фланзі захисту замість Дубінчака зайняв Вівчаренко, у центрі поля пару Шепєлєву склав не Яцик, а Андрієвський, а на флангах півзахисту Ванат та Вікентій Волошин змінили Антюха та Цитаїшвілі.

Розпочався же поєдинок, що проходив на Stade de la Tuilière зі штучним покриттям, із пропущеного гола для «біло-синіх». Господарі перехопили м’яч перед штрафним майданчиком нашої команди, і англієць Трей Койл, який пройшов школу лондонського «Арсеналу», а за «Лозанну» виступає з літа минулого року, класним ударом зняв «павутиння» з дев’ятки воріт Нещерета – 1:0.

Невдача на старті не позначилася на впевненості киян, які накочували атака за атакою на ворота суперника. Бєсєдін занадто відпустив м’яч, прорвавшись до штрафного майданчика, та втратив момент для удару, згодом Вівчаренко чи то прострілював, чи то цілив у дальній кут із лівого флангу, однак м’яч пролетів зовсім поруч зі стійкою. Створювали динамівці моменти й після стандартів, адже господарі частенько порушували правила, в тому числі неподалік від власних володінь, але після ударів Андрієвського та Вікентія Волошина дива реакції на лінії воріт демонстрував голкіпер «Лозанни» Шпігель.

А перед самою перервою господарі несподівано подвоїли свою перевагу. Знову завершального удару завдав Трей Койл, із гострого кута поціливши під поперечину. Нещерет, на жаль, врятувати не зміг – 2:0.

На початку другого тайму неузгодженість у діях Нещерета та Біловара ледь не призвела до ще одного пропущеного м’яча – на щастя, Койлу не вдалося завдати точного удару та оформити хет-трик. У подальшому знову ініціатива перейшла до динамівців. У одній атаці спершу на гострий простріл Андрієвського не встигнув Бєсєдін, а потім удар Буяльського прийшовся у суперника. Класний удар ще вдався Ванату з-за меж штрафного майданчика, але вкотре свою воротарську майстерність продемонстрував голкіпер «Лозанни», діставши м’яча з-під поперечини та перевівши на кутовий.

І надалі «біло-сині» атакували більше, однак окрім дуже неточного удару Кравченка зі штрафного згадати особливо немає чого. Тож, фінальний свисток зафіксував перемогу «Лозанни» - 2:0. А у «Динамо» триває підготовка, і свій наступний поєдинок підопічні Мірчі Луческу проведуть 2 липня проти «Сьйона».

Контрольний поєдинок. Match For Peace

«Лозанна» (Швейцарія) – «Динамо» – 2:0

29.06.2022. Лозанна, Stade de la Tuilière, 4 050 глядачів.

«Лозанна» (стартовий склад): Шпігель, Гріппо, Кустодіо, Зукіт, Кояліпу, Гугер, Хусіч, Соу, Швіцер, Санчес, Койл.

«Динамо»: Нещерет (Бойко, 55), Кравченко, Боль, Біловар (Бурда, 55), Вівчаренко (Дубінчак, 55), Шепелєв (Яцик, 55), Андрієвський (Гармаш, 55), В. Волошин (Антюх, 46), Буяльський (Царенко, 72), Ванат (Малиш, 72), Бєсєдін (Н. Волошин, 55).

Голи: Койл (5, 44).

Попереджені: Швіцер (18), Зукіт (72).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер