»Порту» – «Динамо»: норвезька бригада арбітрів

»Порту» – «Динамо»: норвезька бригада арбітрів

Стала відома бригада арбітрів, яка обслуговуватиме поєдинок 3-го туру групового турніру Ліги чемпіонів між португальським «Порту» і київським «Динамо».

У вівторок на поле стадіону «Драгао» команди виведе норвезький арбітр Терьє Хауге (Terje Hauge). Хауге народився 5 жовтня 1965 року, і вже з 25-річного віку почав залучатися до обслуговування поєдинків чемпіонату Норвегії. З тих пір пан Терьє провів більше 200 матчів, і вважається одним із найкращих арбітрів країни.

З 1993-го року Хауге є арбітром ФІФА. На міжнародному рівні норвежець відпрацював більш ніж на ста поєдинках, зокрема на чемпіонатах Європи 2000 і 2004 і чемпіонаті світу 2002 років. Професіоналізм Терьє Хауге було відзначено також і на клубному рівні – в 2004 році скандинав обслуговував поєдинок за Суперкубок УЄФА («Порту» – «Валенсія» – 1:2), а в 2006-му йому довірили обслуговування фіналу Ліги чемпіонів («Барселона» – «Арсенал» – 2:1).

Матчі за участю київського «Динамо» в європейських кубках Хауге обслуговувати не доводилося. А от із протистоянням українських грандів він знайомий – в 2005 році саме скандинав обслуговував фінальний матч Кубка України між «Динамо» і «Шахтарем», який закінчився перемогою динамівців 1:0.

З «Порту» пан Терьє зустрічався в Лізі чемпіонів виключно на стадії плей-офф. У сезоні 2003/2004 португальський клуб на стадії 1/4 фіналу обіграв удома «Ліон» (2:0), а в наступному сезоні вже на стадії 1/8 фіналу не зміг нічого протиставити міланському «Інтеру» в гостях (1:3). Також Хауге обслуговував поєдинок за Суперкубок УЄФА 2004 року, в якому «Порту» поступився іспанській «Валенсії» з рахунком 1:2.

Цього сезону пан Терьє вже перетинався із українським клубом. За «участю» норвежця донецький «Шахтар» здобув виїзну перемогу над швейцарським «Базелем» з рахунком 2:1. Сподіватимемося, що і для «Динамо» він стане щасливим «виїзним» арбітром.

Асистентами арбітра будуть співвітчизники Хауге – Ян Петтер Ранден (Jan Petter Randen) і Кім Томас Хаглунд (Kim Thomas Haglund). Функції резервного арбітра виконає також представник Норвегії К’єтіл Сален (Kjetil Saelen).

За організацією проведення матчу стежитиме делегат УЄФА Вольфганг Тіррихтер (Австрія), а роботу бригади арбітрів оцінить суддівський спостерігач УЄФА Патрик Келлі з Ірландії.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер