Матчі вікенду суперників «Динамо» по групі ЛЧ

Матчі вікенду суперників «Динамо» по групі ЛЧ

Найближчого вівторка відбудуться матчі 5-го туру групового раунду Ліги чемпіонів у групі Е.

«Динамо» прийматиме на «Олімпійському» «Баварію», а «Барселона» та «Бенфіка» зустрінуться на «Камп Ноу».

Вже всі чотири колективи провели свої матчі внутрішніх першостей, які передували туру Ліги чемпіонів. Про матч мюнхенської «Баварії» ми писали окремо. Подивимося, у якому стані підходять до лігочемпіонських баталій решта суперників «біло-синіх».

«Бенфіці» перед ключовим матчем з «Барселоною» не можна було розслаблятися, адже команда Жорже Жезуша мала провести поєдинок на виліт у рамках Кубка Португалії.

У грі 4-го раунду національного Кубка на «Ештадіу да Луш» завітав «Пасуш де Феррейра». Поєдинок, який відбувся у п'ятницю пізно увечері, видався непростим для «Бенфіки». Перший тайм завершився без голів. А на початку другої половини зустрічі гості відкрили рахунок завдяки влучному удару вихованця «Бенфіки» Нуну Сантуша, який є по суті гравцем «Бенфіки», а за «Пасуш» виступає на правах оренди.

Усього за 15 хвилин до кінця зустрічі «Пасуш» вів у рахунку і тримав у руках путівку до наступного раунду турніру, проте «Бенфіка», яка, до речі, минулого сезону дійшла до фіналу Кубка, де поступилася «Бразі», зробила яскравий камбек. На 78-й хвилині рахунок зрівняв Алекс Грімальдо, а ще за три хвилини гол Сеферовича вивів «суперорлів» уперед. Гості були змушені знову атакувати та пропустили ще двічі. «Бенфіку» вже було не зупинити – третій гол забив Рафа Сілва, а добив «Пасуш» у компенсований час Евертон.

Кубок Португалії. 4 раунд

«Бенфіка» – «Пасуш де Феррейра» - 4:1

Голи: Алекс Гримальдо (78), Сеферович (81), Рафа Сілва (87), Евертон (90+3) – Нуну Сантуш (52)

Склад «Бенфіки»: Лейте – Алмейда (Піцці, 60), Вертонген, Морато – Радоньїч (Лазаро, 51), Вайгл (Гонсало Рамос, 74), Жедсон Фернандеш (Таарабт, 60), Алекс Грімальдо – Евертон, Нуньєс. 74), Рафа Сілва.

А на «Камп Ноу» у суботу ввечері відбулася історична подія – у ролі ентренадоре «Барси» дебютував її легендарний півзахисник Хаві.

У рамках каталонського дербі «Барса» приймала «Еспаньйол». На поле повернувся після травми капітан «Барси» Жерар Піке. Проте знову в лазареті блаугранас опинилися Ансу Фаті і Усман Дембеле, які нещодавно відновилися, до них приєднався Сержіньйо Дест.

Як наслідок цих втрат, Хаві випустив у стартовому складі на фланзі атаки чергового дебютанта – 17-річного Ілляса Ахомача, який запам'ятався своєю яскравою грою у двох матчах проти «Динамо» U19 у Юнацькій Лізі УЄФА. Щоправда, у київській зустрічі він став антигероєм для своєї команди, отримавши дві жовті картки ще в першому таймі. У своїй дебютній грі з «Еспаньйолом» талант із Ла Масії провів на полі тайм, після чого Хаві замінив його на Еззальзулі.

«Барса» відкрила рахунок на самому початку другого тайму. Арбітр призначив у ворота «Еспаньйола» пенальті, який впевнено реалізував Мемфіс Депай. Наприкінці матчу у гостей було кілька вбивчих гольових моментів, аби зіпсувати тренерський дебют у «Барселоні» Хаві, проте «блаугранас» утримали переможний рахунок.

Ла Ліга

«Барселона» - «Еспаньйол» - 1:0

Гол: Депай (48, з пенальті)

Склад «Барселони»: тер Штеген - Мінгеса (Араухо, 88), Піке, Гарсія, Альба - Ніко Гонсалес (Демір, 88), Бускетс (Пуч, 78), Френкі де Йонг - Ахомач (Еззальзулі, 46), Депай, Гаві (Коутіньо, 70)

*фото FC Barcelona

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер