Дрібниць у роботі немає

Дрібниць у роботі немає

Футбольний центр, в якому тренуються динамівці, в зимові місяці став головним місцем спортивного життя Марбельї. У вівторок увечері паралельно з підопічними Юрія Сьоміна на одному із сусідніх полів грали контрольний матч «Відеотон» та «Базель», на іншому тренувалася збірна Марокко. До останніх була прикута найбільша увага. З Марбельї до Марокко недалеко, переплисти на паромі через Гібралтар, а це кілометрів п’ятдесят. Кілька десятків фанів «Атлаських левів» відвідують усі тренування, чекають на гравців у готелі. Цікаво, що Ель Каддурі користується у своїй країні великою популярністю. Мабуть, він другий у списку після іншої місцевої зірки – форварда лондонського «Арсенала» Маруана Шамаха.

Вечірнє тренування динамівців було розбите на три основні частини. Спочатку розминка, потім двостороння гра, а «на закуску» – серія кросів. Юрій Сьомін дуже ретельно підходить до правильного виконання гравцями всіх завдань. «Ярмоленко, у тебе зріст 192, а в минулому році жодного м’яча головою не забив, – докорив наставник Андрія під час відпрацювання ударів головою. – Ось, де є резерв, над чим потрібно працювати». Ярмоленко із зауваженням погодився, лише уточнивши, що його зріст «лише» 190. «Можливо ти підріс за час відпустки, ось і забивати головою почнеш», – додав Юрій Павлович, перевівши увагу на іншого гравця.

Інтригу до тренування внесла двостороння гра на все поле. Благо, футболістів на дві повноцінні команди, навіть із урахуванням травмованих, у Юрія Сьоміна достатньо. Зустріч «червоних» та «синіх» завершилася внічию 2:2. У перших відзначилися Вукоєвич (гольовий пас від Мехмеді) та Ярмоленко (Аруна), у других Бертольйо та Мілевський (Дуду). Цікаво, що у «синіх» вийшла молодіжна лінія захисту – Лухтанов, Макаренко, Буяльський та Гармаш. Грали в такому поєднанні вперше, але виглядали цілком упевнено. Завершилося тренування двадцятихвилинною серією забігів на різні дистанції. Потрібно було вкластися у встановлений час, із чим практично всі з гравців успішно впоралися.

Як повідомив Кристіан Маховські, керівник компанії-організатора зарубіжних зборів «Динамо», зараз верстається графік контрольних матчів на другому зборі команди, який також пройде в іспанській Марбельї (з 1 до 12 лютого). Про попередні домовленості повідомляти немає сенсу, достовірно скажімо про один із них. Та ще й який! 12 лютого на нас чекає суперматч «Динамо» – «Спартак». Зустріч найпринциповіших суперників часів радянського футболу, найкращих команд України та Росії після набуття обома країнами незалежності! Нехай цього разу у гри буде товариський статус, уже зараз чекаємо на неї з нетерпінням.

У середу в розкладі «Динамо» в Іспанії два тренування та ранкова розминка.

Вівторок: фотогалерея тренувань

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер