Меморіал Лобановського: Польща – чемпіон, Україна знову третя

Меморіал Лобановського: Польща – чемпіон, Україна знову третя
Збірна Польщі; фото www.ffu.org.ua

Завершився традиційний, шостий за ліком, турнір пам'яті відомого футбольного тренера Валерія Лобановського. В середу на УТК ім. Банникова відбулися матчі за третє місце і фінал. Першими на поле вийшли ті збірні, що програли на день раніше в півфіналах - молодіжні збірні України й Північної Ірландії. Українці не мали особливих проблем з гостями й упевнено перемогли 4:1.

До 20-ї хвилини зустрічі команда Павла Яковенка вела 2:0. Спочатку після відскоку м'яча від суперника відзначився Чичиков, а за п'ять хвилин Ярошенко з правого флангу "розстріляв" ворота ірландців. Гості гідно відповіли на 27-й хвилині – після небезпечної атаки відставання в рахунку скоротив Кристофер Касемент. З його першим ударом Рибка впорався, але після добивання команду врятувати не зміг. Героєм другої половини зустрічі став Костянтин Кравченко, який вийшов на заміну. На 60-й хвилині він завдав чудового удару з-за меж штрафного майданчика, а ще за десять хвилин чудово виконав штрафний удар з дальньої дистанції – 4:1.

Відзначимо, що весь матч провів на полі динамівець Олександр Рибка. Андрій Фартушняк, якого залучили з команди «Б» на допомогу, був замінений на 85-й хвилині. Також після перерви на заміну вийшов Олег Допілка. Після матчу динамівці – бронзові медалісти – поділилися враженнями.

Олег Допілка, захисник:

- Сьогодні на поле вийшов повністю оновлений склад, в ньому тільки Ігор Коротецький брав участь у вчорашньому поєдинку. Тобто, свіжі сили зіграли свою роль. Плюс, сьогодні суперник був слабкіший, ніж вчора. Нам вдалося забити чотири м'ячі і, гадаю, результат по грі. Що стосується можливих післяматчевих пенальті, ми їх спеціально не відпрацьовували. Особисто я брав участь лише в одному тренуванні, на ньому нічого подібного не було. Наша молодіжна збірна вже третій рік поспіль посідає третє місце в турнірі Лобановського. Павло Олександрович сказав, що наступного року час перемагати. Гадаю, це вдасться зробити. Чи вважаю я, що цей турнір хороший привід показати себе? Так, тренери стежать за тим, в якій формі знаходяться футболісти, награють основний склад і визначають, хто на даний момент краще готовий.

Андрій Фартушняк, захисник:

- Сьогодні нам протистояв слабкіший суперник, та й ми зіграли краще. Добре розпочали поєдинок, достатньо швидко повели в рахунку. Ще вчора я грав у товариському матчі проти «Арсеналу», а сьогодні мене залучили до молодіжної збірної. Гадаю, це пов'язано з тим, що у півфінальному матчі червону картку отримав Євсеєв, а команді був потрібний захисник. Наступного року нашій молодіжній команді під силу посісти вище місце, ніж третє. До цього будемо прагнути.

Також без проблем у фінальному поєдинку зі своїм суперником впоралася й молодіжна збірна Польщі. На 17-й хвилині рахунок відкрив Марчин Водескі, а в середині першого тайму болгари залишилися в меншості. Поляки зусиллями того ж Водескі і Радослава Миколажака вміло довели рахунок до великого – 3:0. Перемігши у фіналі, поляки вдруге відвезли Кубок Лобановського до своєї країни. Нагадаємо, що вперше вони зробили це в 2005 році на рівні національних збірних.

Після фінального поєдинку учасники змагань були нагороджені призами і пам'ятними подарунками. Нагороди вручали донька Валерія Лобановського, Світлана, багаторічний соратник великого тренера Олег Базилевич і видатний захисник «Динамо» минулих років Володимир Трошкін. Також були визначені найкращі футболісти турніру в різних номінаціях. Найкращим воротарем став Михал Глива з Польщі, захисником – Кристофер Касемент з Північної Ірландії, півзахисником був визнаний наш Костянтин Кравченко, а нападником – болгарин Атанас Курдов. Приз найкращому гравцю турніру вручили поляку Марчину Водескі. Церемонія нагородження учасників завершилася святковим салютом!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер