Меморіал Лобановського: рішучий настрій команди Яковенко

Меморіал Лобановського: рішучий настрій команди Яковенко
Молодь тренується; фото www.ffu.org.ua

У вівторок стартує VI міжнародний турнір пам'яті видатного гравця і тренера Валерія Васильовича Лобановського. Перші два роки меморіал розігрувався серед клубів, потім естафету прийняли національні команди, а останні два роки в турнірі беруть участь молодіжні збірні. Цього разу за головний трофей боротимуться команди Болгарії, Північної Ірландії, Польщі й України.

Напередодні старший тренер молодіжної збірної України Павло Яковенко оповістив список футболістів, заявлених на Меморіал Валерія Лобановського. До нього увійшли 20 гравців, які 16-го серпня розпочали свій навчально-тренувальний збір на базі в Конча-Заспі. Відзначимо, що серед викликаних гравців присутні троє футболістів «Динамо» (Рибка, Допілка, Кравець), а також двоє динамівців, орендованих київським «Арсеналом» (Лисенко, Олійник).

Заявка збірної України (U-21) на Меморіал Валерія Лобановського

Воротарі: Олександр Рибка («Динамо»), Богдан Шуст («Шахтар»);

Захисники: Олег Допілка («Динамо»), Євген Євсеєв («Арсенал»), Ігор Коротецький («Зоря»), Максим Пашаєв («Дніпро»);

Півзахисники: Володимир Бідловський («Карпати»), Костянтин Кравченко («Шахтар»), Єгор Лугачов («Спартак», Росія), Дмитро Льопа («Дніпро»), Денис Олійник («Арсенал»), Тарас Степаненко («Металург» Запоріжжя), Валерій Федорчук (ФК «Львів»), Олександр Яковенко («Андерлехт», Бельгія), Костянтин Ярошенко («Іллічівець»);

Нападники: Олександр Гладкий («Шахтар»), Артем Кравець («Динамо»), Володимир Лисенко («Арсенал»), Руслан Фомін («Металіст»), Олексій Чичиков («Ворскла»).

За день до старту в турнірі імені Лобановського старший тренер збірної України (U-21) Павло ЯКОВЕНКО провів відкрите тренування команди на базі в Конча-Заспі, перед яким відповів на питання журналістів:

- Перші три дні ми не працювали, тільки збиралися, - розповідає Павло Олександрович. - Сьогодні перший день тренуємося в повному складі. Складність полягає в тому, що ще вчора кілька хлопців відіграли цілий матч за свої команди, а вже завтра стартує Кубок Лобановського. Тому не виключений варіант, що в цих матчах ми вийдемо не в оптимальному складі, адже втому потрібно також враховувати. Які плани на турнір? Звичайно, виграти його престижно. Ще й тому, що раніше це зробити не вдавалося ані національній команді, ані молодіжним збірним. Ставитимемо завдання тільки перемогти.

- Тобто, головна проблема в різному рівні підготовки гравців?

- Так. Адже ми не можемо вплинути на календар. Але катастрофи в цьому немає. Більше довірятимемо хлопцям, які мали менше ігрової практики в своїх клубах, оскільки вони «свіжіші». Хтось, можливо, зіграє тільки один тайм. У будь-якому випадку, вихід з ситуації ми знайдемо.

- У збірної є шанси потрапити на Євро-2009?

- Звичайно, хоча й теоретичні. Але якщо збірна Чехії в найближчому матчі виграє у турків, то на завершальний виїзний поєдинок поїдуть хлопці 1988 року народження. Збірна футболістів 1986 р.н. припинить своє існування.

Після закінчення тренування з представниками ЗМІ поспілкувалися футболісти.

Олег ДОПІЛКА, захисник «Динамо»:

- Одні футболісти зібралися раніше, інші тільки нещодавно приїхали до розташування команди. Ті, хто грали за клуби весь матч, зараз просто бігають по колу, а інші проводять повноцінне передматчеве тренування. Перед нами стоїть одне завдання – виграти турнір. Незважаючи на те, що останнім часом я мав не так багато ігрової практики, гадаю, проблем у зв'язку з цим не буде. Чого очікую від матчу з чехами? Звичайно, хотілося, щоб турки їх обіграли і в нас з'явився шанс пройти далі. Гадаю, це цілком можливо. Для цього тут і зібралася група футболістів 1986 року народження, яка брала участь у відбіркових матчах.

Олександр РИБКА, воротар «Динамо»:

- До турніру Лобановського ми готуємося за звичайною програмою, нічого нового немає. Наше завдання – посісти перше місце. Гадаю, по-іншому й бути не може. Що стосується суперників, на рівні збірних слабких конкурентів немає, оскільки всі вміють достатньо добре й обороняться, й атакувати. Я вважаю, що подібні турніри йдуть тільки на користь футболістам. Слабкі і сильні сторони збірної Болгарії практично не вивчали. Вважаю, нічого нового в них не немає. Всі їх збірні, і національна, і молодіжна, і юнацькі, грають в одному стилі. Гадаю, тренери на завтрашню гру оберуть достатньо надійну тактику і ми досягнемо потрібного для нас результату. Брак ігрової практики? Подивимося, як це позначиться в грі. Великих проблем бути не повинно, але, звичайно, хотілося б більше грати за клуб. Напевно, перед тренерами «Динамо» в мене недостатньо надійний запас міцності. Прагну робити все, що в моїх силах.

Відзначимо, що в перший день змагань, 19 серпня, пройдуть півфінали, а наступного дня відбудуться матч за третє місце і фінал.

Розклад матчів VI Меморіалу Валерія Лобановського:

19 серпня
Північна Ірландія – Польща (початок о 16.15)
Україна – Болгарія (початок о 19.15)

20 серпня
Матч за третє місце (початок о 14.15)
Фінал (початок о 17.15).

Всі поєдинки пройдуть на полі навчально-тренувального комплексу імені Віктора Банникова. Ласкаво просимо!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер