Меморіал Лобановського: Україна програє у півфіналі

Меморіал Лобановського: Україна програє у півфіналі

Денис Олійник
У вівторок визначилися учасники фінального матчу VI меморіалу Валерія Васильовича Лобановського. У першому півфінальному поєдинку між збірними Польщі й Північної Ірландії перемогу з мінімальним рахунком святкували поляки, яким вдалося забити єдиний гол у матчі на початку другого тайму. У фіналі суперником поляків стане команда Болгарії.

Перед початком матчу Україна – Болгарія відбулася традиційна церемонія відкриття турніру, в якій взяли участь президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, а також родина легенди українського футболу. Перед церемонією відкриття на табло глядачі побачили 10-хвилинний фільм про блискучого футбольного тактика, мудрого стратега і тонкого психолога. Після цього пролунали теплі слова про Валерія Васильовича з вуст Григорія Суркіса. Море квітів. З них виділялися дві величезні корзини, одну з яких покладуть на могилу Метра на Байковому кладовищі, а друга вирушить до пам'ятника Валерію Васильовичу на стадіон «Динамо» імені великого українського тренера. На закінчення урочистої церемонії відкриття турніру численні глядачі, які зібралися на трибунах УТК ім. Банникова, щоб постежити за грою молодіжних збірних з чотирьох країн, вшанували пам'ять Валерія Лобановського хвилиною мовчання. Онуки Валерія Васильовича отримали подарунки. А закінчилося все чудовим салютом.

Після цього арбітр дав стартовий свисток у поєдинку молодіжних збірних України й Болгарії. Наші хлопці приклали всі зусилля, щоб вперше в історії турніру вийти до фіналу, але, на жаль, успіх цього вечора був на боці гостей. Матч завершився з таким же рахунком, як і перший поєдинок. Наприкінці гри команда Павла Яковенка залишилася в меншості: за другу жовту картку з поля вилучили Євгена Євсеєва. А на 81-й хвилині зі штрафного в безпосередній близькості від наших воріт Курдов забезпечив перемогу своїй команді.

Відзначимо, що в матчі брали участь і двоє динамівців – Олег Допілка відіграв весь поєдинок, а Артема Кравця замінили на 82-й хвилині. Також всі 90 хвилин провели на полі віддані в оренду до «Арсеналу» динамівці Денис Олійник і Володимир Лисенко. Після матчу вони були не в доброму гуморі, але прокоментувати гру Денис все ж таки погодився:

«Ми дуже засмучені, що не вдалося вийти до фіналу, - міркує Денис Олійник. - Але трагедії, гадаю, в цьому немає. Потрібно просто зробити висновки з того, що трапилося. Настрій поганий, задоволення від гри ми не отримали. Болгарія нас нічим не здивувала, просто в другому таймі ми «підсіли» фізично. Можливо, позначилося те, що багато хто з нас два дні тому грав матчі в чемпіонаті. Наприкінці гри відчувалося, що сил не вистачає, відпрацьовувати ззаду було важко, але я намагався через «не можу», хоча в деяких епізодах і не встигав за суперником. Плюс, вважаю, арбітр не призначив чистий пенальті у ворота болгар, коли суперник збив мене в штрафному майданчику. Він зачепив мою опорну ногу, а м'яча навіть не чіпав. Завтра спробуємо реабілітуватися. Гадаю, грати вже буде інший склад».

Таким чином, у середу, 20-го серпня о 14.15 молодіжна збірна України втретє поспіль зможе змагатися лише за третє місце в Меморіалі Лобановського. У фіналі ж, який розпочнеться о 17.15 цього ж дня, зустрінуться команди з Польщі і Болгарії. Нагадаємо, що всі поєдинки турніру проходять на УТК імені Банникова.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер