Меморіал Макарова. 1-й ігровий день. «Динамо» U-21 – «Колос» (Ковалівка) – 2:3

Меморіал Макарова. 1-й ігровий день. «Динамо» U-21 – «Колос» (Ковалівка) – 2:3

У черговий, уже в 19-й раз, у столиці проходить турнір пам'яті уславленого воротаря «Динамо» Олега Макарова. Перш ніж на поле вийшли молодіжна команда «Динамо» та «Колос» із Ковалівки, учасників змагань привітали легендарний Володимир Мунтян, а також перший заступник голови Київської обласної федерації футболу Олександр Тютюн.

У звітній стартовій зустрічі єдиним гравцем у складі «біло-синіх», який провів на полі всі 90 хвилин зустрічі, став Георгій Бущан. Він, оговтавшись від важкої травми плеча й повністю відновившись, повернувся до рамки воріт.

Пару центральних захисників склали Павло Лук'янчук та Олександр Головко. Зліва в обороні грав Денис Норенков, а праворуч – Андрій Нестеренко. У центрі поля діяли Євген Чумак та Владислав Любко, в той час як на флангах атаки розташувалися Павло Полегенько справа та Орест Кузик зліва. Дует форвардів склали Вадим Петров та Максим Тищенко. Перший діяв із глибини, а другий – на вістрі.

Суперник у молоді «Динамо» виявився не з простих – чинний дворазовий чемпіон Київської області (2012, 2013), кольори якого захищає чимало футболістів, які свого часу пограли на найвищому рівні. Як приклад наведемо 37-річного Руслана Костишина, відомого за виступами за столичний «Арсенал», дніпропетровський «Дніпро» та криворізький «Кривбас».

Окрім того, на вістрі атаки у «Колоса» в першому таймі грав Ігор Рудюк, який колись виступав за «Динамо-2» та «Динамо-3». Саме він і забив перший м'яч на 19-му турнірі Макарова. І сталося це вже на першій хвилині поєдинку, коли цей нападник невідпорно пробив із меж штрафного майданчика після прострілу з правого флангу.

У схожому стилі, за півгодини, номінальні гості поєдинку забили другий м'яч. Цього разу черговим провалом на лівому фланзі оборони «Динамо», а за ним і позиційною помилкою центбеків, скористався Олександр Поздєєв. Із лінії штрафного майданчика він пробив у дотик та на силу. М'яч, зачепивши руки Бущана, влетів у нижній кут.

Першого ж удару в рамку воріт «Колоса» «біло-сині» завдали лише на 41-й хвилині, а його автором став Владислав Любко. Справедливості заради відзначимо, що найбільш активними у складі команди Валентина Белькевича були захисник Павло Лук'янчук, неодноразово зупиняючи небезпечні атаки суперника й починаючи свої, Євген Чумак, який регулярно бив із дальніх дистанцій, а також Орест Кузик. Лівому півзахиснику «Динамо» діставалося більше за всіх за свою активність. За порушення правил на ньому футболісти з Ковалівки отримали навіть дві жовті картки.

Як і обіцяв Валентин Белькевич у своєму нещодавньому інтерв'ю офіційному сайту «Динамо», всі футболісти, які перебувають у його розпорядженні, отримають приблизно рівний ігровий час.

Від тактичної схеми 4-4-2, яка є основною для його команди в поєдинках чемпіонату дублерів, також тренер відмовлятися не став.

Бущан, як ми вже казали, залишився у воротах після перерви. Пару центральних захисників сформували Микита Бурда та Андрій Гусін. Зліва в захисті зіграв Ігор Нагорний, праворуч – Вадим Шевчук. У центр поля вийшли Ігор Харатін та Павло Ореховський. Зліва в атаці – Ігор Яровий, а праворуч – Роман Лазарович. Під форвардом діяв Іван Мироненко, а на вістрі – Артем Бесєдін.

Низку замін провели й суперники, але варто відзначити, що все ж краще увійшли у гру та провели тайм футболісти молодіжної команди «Динамо». Чудово проявили себе Лазарович та Яровий, а також гравці центральної зони. «Колос», який контролював м'яча в першому таймі, в другому більшу частину часу провів на своїй половині поля, стримуючи натиск «Динамо».

Втілити перевагу в гол нашим хлопцям вдалося на 70-й хвилині. Ореховський у боротьбі із суперником красиво скинув м'яча на Бесєдіна, який, також перебуваючи під щільною опікою, все ж вийшов на ударну позицію та з дев'яти метрів пробив повз воротаря.

Буквально в наступній же атаці динамівці отримали право на пенальті. Захисник Верхов у власному штрафному майданчику грубо зіграв проти Ярового. Рефері вилучив порушника з поля прямою червоною карткою, а 11-метровий упевнено реалізував Харатін – 2:2.

Нічия виглядала непоганим та цілком логічним результатом, але все склалося інакше. За три хвилини до завершення основного часу Бурда, перериваючи небезпечний прохід гравця «Колоса», також порушив правила у власному штрафному майданчику, заробивши жовту картку та 11-метровий. До «точки» підійшов уже знайомий нам Поздєєв та не залишив шансів Бущану – 2:3.

Наступний свій матч команда Валентина Белькевича проведе у четвер, 16 січня. Суперником «Динамо» U-21 буде столичний «Локомотив».

XIX Меморіал Олега Макарова

15.01.2014 р. Чапаївка. НТБ «Динамо». 150 глядачів

«Динамо» U-21 – «Колос» (Ковалівка) – 2:3 (0:2)

«Динамо» 1-й тайм:
Бущан, Нестеренко, Лук'янчук, Головко, Норенков, Чумак, Любко, Полегенько (к), Кузик, Петров, Тищенко.

«Динамо» 2-й тайм: Бущан, Шевчук, Бурда, Гусін, Нагорний, Харатін, Ореховський, Лазарович, Яровий, Мироненко, Бесєдін.

Голи: Рудюк (1), Поздєєв (33, 87, з пенальті) – Бесєдін (70), Харатін (73, з пенальті).

Попереджені: Бурда (86) – Козир (8), Семенко (20), Понєжда (42).

Вилучений: Верхов (72).

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер