Меморіал Макарова: говорять динамівці

Меморіал Макарова: говорять динамівці

Після фінального поєдинку Меморіалу Макарова, який закінчився перемогою«Динамо-2» з рахунком 3:0, представники команд поділилися враженнями про фінальний матч і про турнір у цілому.

Геннадій Литовченко (старший тренер «Динамо-2»):


- Гадаю, після цього турніру хлопці відчули впевненість, якої їм не вистачало в певних матчах чемпіонату. Зрозуміло, що нашими суперниками були команди нижчі за рівнем, але для нас важливо, що хлопці провели максимальну кількість ігор, в яких набирали форму. В турнірі Макарова ми задіювали ту групу гравців, які відповідають рівню команди, і на яких ми будемо розраховувати надалі. Вони набралися досвіду та впевненості. На початку всі футболісти грали по тайму, лише сьогодні деякі гравці провели на полі більше часу, тому фізичні навантаження ми розподілили рівномірно.

Підготовка до другої частини чемпіонату тільки розпочалася, хлопці увійшли до робочого ритму та отримали ігрову практику. На 29-е січня запланована товариська гра з ФК «Львів» на нашій базі, а вже 2-го лютого ми вирушаємо на Кіпр, де розпочнемо цілеспрямовані тренування. В рамках збору ми проведемо лише три контрольні гри, тому буде час попрацювати.

Володимир Мунтян (старший тренер молодіжної команди «Динамо»):


- В цілому, я задоволений результатом турніру. Приємно, що кубок залишився в динамівської команди. Ми виконали завдання, вийшовши до фіналу. Я щасливий, що молоді хлопці мали можливість себе проявити. Звичайно, на них лягло надмірне навантаження, нам не вдалося його рівномірно розподілити на два склади, як це робило «Динамо-2». Тому шкода хлопців, які працювали в тяжких умовах і провели вісім ігор за 11 днів. Це дуже багато. Динамівське дербі для всіх нас є принциповим, оскільки постійно йде конкуренція, в якій перемагає найсильніший. Саме в таких поєдинках кожен прагне продемонструвати все, на що він здатний.

Зараз у нас на перегляді знаходиться багато молодих перспективних хлопців, яких ми «обкатали» і тепер визначимося, на кого будемо розраховувати надалі. З деякими гравцями вже підписані попередні контракти, але ще зарано говорити про щось конкретне. Одне можу сказати напевно: в нашій команді з'явиться кілька нових гравців, які справили хороше враження на цьому турнірі.

Денис Бойко (найкращий воротар Меморіалу Макарова-2009):


- Я задоволений результатом своєї команди: зіграли непогано і виконали поставлене завдання. Всі хлопці підсвідомо розуміли, що цей турнір потрібно вигравати, але головним було продемонструвати хорошу гру, якою були б задоволені тренери і ми самі. Мети за будь-яку ціну здобути перемогу перед нами ніхто не ставив.

Мені складно оцінювати власні дії, мою гру мають оцінювати наставники команди, а також тренер воротарів. Можу сказати, що я задоволений. Звичайно, не обійшлося без помилок і огріхів, над якими потрібно працювати. Іноді, забезпечивши комфортну перевагу в рахунку, ми пропускали голи. Це ставало наслідком низки помилок і розслаблення, коли ми відчували, що все вже вирішено і зупинялися.

Звичайно, приємно, що мене визнали найкращим воротарем Меморіалу Макарова. Я не розраховував, що вдасться здобути цей титул. Утім, нам протистояли команди, які ми просто зобов'язані були обігравати. Я отримав хорошу ігрову практику, практично в усіх іграх у мене було достатньо роботи. Хороші матчі були з молодіжною командою, в яких кожен із хлопців прагнув продемонструвати, що він кращий за свого опонента.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер