Меморіал Макарова: груповий турнір завершили перемогою

Меморіал Макарова: груповий турнір завершили перемогою

У своєму останньому матчі в рамках групового етапу Меморіалу Макарова молодіжна команда «Динамо» здобула перемогу над представником другої ліги – «Десною» з Чернігова.

Маючи лише три очки після трьох проведених ігор, підопічні Олександра Хацкевича зобов’язані були перемагати в матчі з «Десною», яка виграла обидва проведених матчі на турнірі. І вже на початку гри «біло-синім» вдалося відкрити рахунок – захисники невдало вибили м’яча після подачі кутового, і Савченко вдало зіграв на добиванні, спрямувавши м’яча до сітки з лінії штрафного майданчика.

Із середини першого тайму суперник грав у меншості, що, звичайно, полегшило завдання нашим хлопцям. Щоправда, створивши кілька хороших моментів ще до перерви, втілити їх у забиті м’ячі не склалося ані у Панфілова, ані у Хльобаса. Зате Дмитро виправився у другому таймі, коли влучним ударом від правого кута штрафного майданчика спрямував м’яча в дальній кут воріт.

Буквально відразу Шабала міг доводити рахунок до розгромного, але, вийшовши віч-на-віч із воротарем, вирішив обіграти того, і дуель програв. Гості з Чернігова навіть вдесятьох проявили характер, і за п’ять хвилин до завершення матчу один м’яч відіграли, але на більше їх не вистачило.

У п’ятницю останній ігровий день на груповому етапі. Молодіжна команда «Динамо» відпочиває в цей день і дивиться, як грають суперники. На даний момент становище у групі таке: 1. Арсенал (Біла Церква) – 6 (3 гри), 2. Динамо – 6 (4), 3. Десна – 6 (3), 4. Оболонь – 3 (3), 5. Єдність-2 – 3 (3).

Олександр ХАЦКЕВИЧ, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні виграли – вже добре. Важко звичайно, але хлопці справляються. Ми вже не граємо двома складами, іноді доводиться грати через не можу, тому відразу видно, хто як провів відпустку та готувався. Словом, інформації багато. Добре, що ми забили першими, набагато зручніше грати, ведучи в рахунку. Перший м’яч мали забивати вже на 30-й секунді й вирішувати результат матчу в першому таймі. За п’ять хвилин до перерви в нас було чотири стовідсоткових моменти. Футболісти, які вийшли на заміну, довели матч до завершення, але зробити це спокійно не склалося. Навіть за рахунку 2:0 потрібно грати, а не догравати. До замін все було нормально, перебіг матчу під контролем, а от кінцівку провели погано. Гра була жорсткою, але якщо футболіст буде боятися йти в зіткнення, обов’язково отримає травму. Обличчям до обличчя потрібно йти жорстко, не розслабляючись. Звичайно, головне, щоб всі були живі-здорові, адже фундамент функціональної підготовки ще не закладено.

«Динамо» (молодь) – «Десна» (Чернігів) – 2:1 (1:0).

«Динамо» (молодь):
Бущан, Акубардія (Трубочкін, 60), Братков, Рябов (Ягодинський, 80) Чорноморець, Цибульник, Савченко (Шабала, 70), Боровик (Карп, 60), Султанов (Раджабов, 46), Хльобас (Балан, 90), Панфілов (Маїк, 78).

Голи: Савченко (13), Хльобас (71) - Чепурненко (85).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер