»Металіст» – «Динамо» – 1:2. Два різних тайми

»Металіст» – «Динамо» – 1:2. Два різних тайми

Друга поспіль перемога «Динамо» в чемпіонаті України! У центральній зустрічі третього туру в Харкові підопічні Валерія Газзаєва в напруженій боротьбі перемогли «Металіст» 2:1. Пропустивши м’яча на останніх хвилинах першого тайму, в перерві динамівці зробили відповідні висновки, згодом відповівши двома влучними ударами. Спочатку Шевченко реалізував пенальті, призначений за фол на Зозулі, а потім Гармаш, скориставшись з помилки Папа Гуйє, вийшов на побачення із воротарем і встановив остаточний рахунок у зустрічі.

Незважаючи на важливість матчу, наставник киян ризикнув у стартовому складі випустити відразу кількох молодих гравців. Разом із Ярмоленком та Бойком, яких у нинішньому сезоні можна побачити в кожній грі, на поле вийшли Гармаш і Зозуля. Після перерви шанс отримав 20-річний Бертольйо, це його другий матч у біло-синій футболці. Справжнім ватажком для молодих динамівців став Шевченко. Чи жарт, Андрій старший за другого за віком гравця команди, серед тих, що перебували на полі, на сім років. Про досвід нападника та його майстерність і казати нема чого.

У першому таймі обидві команди більше думали про захист. Господарі віддали ініціативу динамівцям, вважаючи за краще діяти другим номером. Така тактика сповна себе виправдала. Точні передачі та блискуче взаєморозуміння харків’ян призводили до небезпечних моментів біля воріт Бойка. Вже на початку зустрічі рахунок міг відкрити Хав’єр, удар якого із дванадцяти метрів ногою парирував воротар. У динамівців запам’ятався удар головою Данило Сильви, який замикав подачу з кутового, – м’яч пройшов у півметрі від стійки. До речі, Сильва поступово адаптується в команді і від гри до гри виглядає все впевненіше. Окрім увірених йому захисних дій, бразилець часто підключається до атак, бере ініціативу на себе, пробиває по воротах.

У компенсований час першого тайму харків’яни все ж скористалися з позиційної помилки захисту «Динамо». Коельо, незважаючи на щільну опіку, спромігся запустити в сольний прохід Фініньо, який на швидкості втік від Бетао і пробив із лінії штрафного майданчика точно в кут. Воротар Бойко витягувався у «струнку», але дістати м’яча так і не зміг. Як не дивно, пропущений м’яч пішов на користь гостям. В екстреному порядку в перерві Валерій Газзаєв випустить націлених на атаку Мілевського та Бертольйо. Гра «Динамо» змінилася: з’явився осмислений контроль м’яча, комбінації та, як наслідок, удари по воротах. Особливу активність у цьому компоненті продемонстрував Гармаш. «Кум», як його називають партнери по команді, має чудовий дальній удар і не соромиться використовувати цю перевагу.

Помітно пожвавив гру команди в атаці Бертольйо. Нестандартно мислячий футболіст доки загадка для суперників, саме час використовувати цей козир у командних цілях. Удар аргентинця Жданков спромігся парирувати, а от упоратися з реактивним Зозулею йому не вдалося. Наш нападник миттєво зорієнтувався, підхопив м’яча на лінії воротарського майданчика, але під час спроби пробити був збитий кіпером. Пенальті холоднокровно реалізував Шевченко. Цей м’яч став третім для новоспеченого капітана в нинішньому сезоні і, на даний момент, вивів Андрія в лідери у суперечці бомбардирів. За десять хвилин наполегливий Гармаш свого все ж таки домігся: відібрав м’яча на лінії штрафного майданчика в Папа Гуйє і, вийшовши віч-на-віч із кіпером, вивів команду вперед. Неймовірно, з якою холоднокровністю півзахисник це зробив, зробивши паузу й обережно спрямувавши м’яча до кута воріт. Вітаємо Дениса з дебютним м’ячем за основний склад «Динамо»!

МЕТАЛІСТ – ДИНАМО – 1:2 (1:0).

«Металіст»: 29.Горяїнов – кап (1.Жданков, 39), 2.Романчук, 30.Папа Гуйє, 22.Обрадович, 15.Фініньо, 3.Вільягра, 5.Шелаєв (11.Олійник, 57), 7.Валяєв, 8.Едмар, 10.Хав’єр (9.Воробей, 66), 50.Коельо.

«Динамо»: 71.Бойко, 2.Данило Сильва, 3. Бетао, 17.Михалик, 21.Маграо, 5.Вукоєвич, 19.Гармаш, 9.Ярмоленко (10.Мілевський, 46), 23.Єременко (18.Бертольйо, 46), 49.Зозуля, 7.Шевченко – кап (44.Алмейда, 83).

Голи: Фініньо (45 2) – Шевченко (55, з пенальті), Гармаш (65).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер