»Металіст» - «Динамо» - 3:2. Історія із щасливим підсумком

»Металіст» - «Динамо» - 3:2. Історія із щасливим підсумком

Напевно, після таких матчів кількість шанувальників футболу в Україні збільшиться. Фантастичний за напруженням поєдинок вийшов у Харкові, в рамках 1/8 фіналу Кубка УЄФА між «Металістом» і «Динамо». Шальки терезів упродовж усіх 90 хвилин гри схилялися убік однієї чи іншої команди, в результаті зупинивши свій вибір на «Динамо». На три м’ячі господарів кияни відповіли двома, яких виявилося достатньо для підсумкової перемоги. «Динамо» вперше в історії виходить до 1/4 фіналу Кубка УЄФА!

Перш ніж говорити про перипетії матчу, варто віддати належне нашим суперникам, «металістам». Після невдалих матчів у березні багато хто встиг списати команду Маркевича з рахунків у боротьбі за чемпіонство, не сильно сподівалися на харків’ян і в Кубку УЄФА. Напевно, стріли критики, які останнім часом на команду не спрямовував тільки ледачий, зачепили за живе амбітних футболістів і тренерів. Гра «Металіста» хай і не нагадувала еталон сучасного футболу, проте була простою і надійною. Секрет успішної (не з погляду підсумкового результату) гри проти «Динамо» полягав у максимальній самовіддачі кожного з гравців і бажання віддати всі сили і вміння заради перемоги. Харків’яни були близькими до цього, але не склалося. Не вистачило зовсім трохи. Напевно, досвіду, а можливо просто вдачі. Як би там не було, в критичний момент динамівці проявили холоднокровність, зуміли приборкати емоції і чітко реалізувати створені можливості.

Напередодні матчу головною кадровою проблемою Юрія Сьоміна стала дискваліфікація Вукоєвича. Хорват у нинішньому ігровому ансамблі Сьоміна просто незамінний – в єврокубках відіграв у всіх матчах, в чемпіонаті пропустив лише один. Замість Оггі в центрі поля вийшов Ель Каддурі, який мав практику на цій позиції в останніх матчах минулого року. Пару Бадру склав Єременко.

Початок тайму, аж до першого забитого м’яча, пройшов за рівної боротьби, практично без ударів по воротах. Гравці обох команд пристосовувалися до поля. Доглядачі газону зробили все від них залежне, проте втрутився дощ, який ішов у місті останніми днями. Вода затримувалася на полі, роблячи його в’язким. Часом м’яч застрявав у багнюці, тому найкращим варіантом було використовувати верхові передачі. Перший м’яч харків’яни забили після розиграшу штрафного. Асеведо подав у штрафний майданчик, а Слюсар легким дотиком підправив м’яча у ворота. До перерви кияни відповіли небезпечними ударами Алієва і Мілевського. В першому випадку Горяїнов, не ризикуючи, кулаком перевів м’яча на кутовий, а Артему вдався сольний прохід, проте забракло точності під час завершення.

Другий тайм розпочався двома ударами Алієва, кожний з яких міг стати результативним. Відзначимо, за голевими моментами «Динамо» повністю перевершило суперника. Гості завдали дев’ять ударів у рамку воріт Горяїнова, з яких два реалізували, а господарі відповіли трьома, вичавивши з них по максимуму. На 56-й хвилині просто феноменальний удар вийшов у Коельо – з 30-ти метрів зі штрафного бразилець вбив м’яча у кут воріт Богуша – 2:0.

Щоб змінити хід гри, Сьомін випускає швидких флангових гравців Нінковича і Гусєва. Заміни помітно пожвавили гру «Динамо» в атаці, що не забарилося втілитися в забиті м’ячі. Після подачі Алієва зі штрафного Горяїнов невпевнено зіграв на виході, м’яч відскочив до вільного Саблича, який чітко переправив його у ворота. Радіти динамівцям довелося недовго. У наступній атаці грубими помилками в обороні скористався все той же Слюсар, який підхопив у штрафному майданчику м’яча і потужно увігнав його у ворота. Богуш, хоч і дотягнувся до м’яча, парирувати його не спромігся.

Щастя «Металіста» тривало лише вісім хвилин. Як не тягнули гравці час, відійшовши всією командою в захист, зберегти перевагу їм не вдалося. Нінкович пройшов по лівому флангу, прострілив у центр на Кравця. Захисник Березовчук намагався вибити м’яча в поле, але в результаті переправив його у свої ворота – 3:2.

П’ятнадцять хвилин, які залишилися до фінального свистка, пройшли за територіальної переваги господарів, проте жодної цілеспрямованої атаки провести не вдалося. Навіси в штрафний майданчик без проблем «знімали» високі Саблич, Михалик, а також Юссуф, який вийшов на допомогу. Набагато більше шансів було зрівняти рахунок, а можливо й вийти вперед, у динамівців. Алієв, Нінкович, двічі Гусєв...

Жеребкування 1/4 фіналу Кубка УЄФА відбудеться у п’ятницю, 20-го березня. Серед команд, які продовжують боротьбу за престижний євротрофей, відразу два представники України – «Динамо» і «Шахтар»!

МЕТАЛІСТ – ДИНАМО – 3:2 (1:0)

"Металіст":
29.Горяїнов – кап, 7.Валяєв (26.Зезе, 83), 8.Едмар, 9.Слюсар, 22.Обрадович, 27.Майдана, 30.Папа Гуйє, 32.Асеведо, 33.Девич (11.Олійник, 58), 37.Бордіян (18.Березовчук, 73), 50.Коельо.

"Динамо": 31.Богуш, 3.Бетао, 6.Саблич, 7.Корреа (36.Нінкович, 60), 8.Алієв, 11.Єременко, 17.Михалик, 22.Кравець (37.Юссуф, 85), 25.Мілевський, 26.Несмачний – кап (20.Гусєв, 68), 30.Ель Каддурі.

Голи: Слюсар (29, 70), Коельо (56) – Саблич (68), Березовчук (79, автогол).

Попереджені: Папа Гуйє (14) – Михалик (40).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер