»Металіст» – «Динамо»: кубкове протистояння

Історія протистояння «Металіста» і «Динамо» в рамках розіграшу Кубка України налічує дев'ять матчів. Харківській команді поки що так і не вдалося відчути смак перемоги над «Динамо» – лише дві нічиї та сім поразок. Різниця м'ячів також вражає – на кожен свій гол «Металіст» у середньому отримував по чотири у свої ворота (21:5).

Лише в сезоні 2005/2006 доля звела завтрашніх суперників на стадії 1/8 фіналу. Двічі команди зустрічалися в рамках 1/4 фіналу кубкового турніру, і також двічі сперечалися за право зіграти у фіналі.

Найкращими бомбардирами в кубкових протистояннях «Металіста» і «Динамо» є динамівці Андрій Гусин, Сергій Ребров і Максим Шацьких – у кожного на рахунку по три м'ячі. Шанс поповнити свій гольовий рахунок буде мати Артем Мілевський, у якого на даний момент два голи.

Примітно, що в сезоні 1998/1999 у двох матчах 1/4 фіналу Кубка України «відзначився» футболіст «Металіста» Роман Пец. У першому поєдинку захисник забив м'яча, який, проте, не допоміг харків'янам (1:2), а в повторному «добив» свою команду, записавши на свій рахунок автогол.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер