»Металіст» - «Динамо» - 0:1. До чвертьфіналу експериментальним складом

На початкових стадіях Кубка України, в 1/16 і 1/8 фіналу, жереб визначав у суперники «Динамо» одних із лідерів вітчизняного футболу. У серпні динамівці з мінімальним рахунком обіграли «Арсенал», а сьогодні, в Харкові, в непростій боротьбі взяли верх над «Металістом» - 1:0. Вивів динамівців до чвертьфіналу Кубка точний удар нападника Зозулі, який вдруге зіграв у нинішньому сезоні у стартовому складі команди.

Після матчів національних і молодіжних збірних різних країн світу, до складів яких було викликано більше десяти гравців «Динамо», Валерій Газзаєв зважився на першу за перебування тренером команди кардинальну ротацію складу. Чи жарт, у порівнянні з останньою зустріччю, з донецьким «Металургом», відбулося вісім замін. Свої місця у «старті» зберегли Юссуф, Алмейда і Маграо. Як казав на початку сезону Газзаєв, кожному з наявних у його розпорядженні футболістів він обов’язково надасть шанс. Кращої можливості проявити себе, ніж у зустрічі з амбітним «Металістом», складно уявити. Напевно величезне бажання футболістів зіграти на максимумі можливостей, а також необхідність надати відпочинок гравцям збірних, стало основною причиною рішення тренера випустити в Харкові експериментальний склад.

Під головуванням Андрія Шевченка, який вивів «Динамо» на оновлену арену «Металіст» з капітанською пов’язкою, кияни обережно розпочали зустріч, віддавши територіальну перевагу господарям. Утім, у першій половині зустрічі команди створили на двох два небезпечних моменти. На удар з лінії воротарського майданчика Слюсара воротар Шовковський спромігся зреагувати, а його колега Горяїнов у схожій ситуації нічим не зміг допомогти своїй команді. Гіоане навісив із лівого флангу до штрафного майданчика, де Зозуля випередив Папу Гойє, який забарився, і з п’яти метрів головою відправив м’яча до кута воріт.

Інша справа друга половина зустрічі, яка була багата на гострі моменти та безкомпромісні єдиноборства і яка тримала в напрузі серця вболівальників до фінального свистка. Проблема «Металіста» бачилася у відсутності гострого нападника, який спромігся би матеріалізувати зусилля партнерів. У «Динамо» навпаки, не вистачало «піднощика патронів» Шевченку і Зозулі. Кравченко дуже старався, але взяти гру під свій контроль йому не вдалося. Кінцівку зустрічі господарі провели в атаці, створивши кілька непоганих моментів для взяття воріт. Проте вище за будь-які похвали цього вечора зіграв Шовковський. Його сміливо можна назвати найкращим серед динамівців. З негативу варто зазначити надмірну емоційну поведінку деяких гравців киян. У першому таймі цим відрізнявся Хачеріді, а вже в компенсований час Маграо опинившись на газоні штовхнув ногою Валяєва. Як наслідок, у наступному матчі чемпіонату України бразилець буде серед глядачів.

«Динамо» вийшло до 1/4 фіналу, де може зустрітися з однією з наступних команд: «Шахтар», «Оболонь», «Дніпро», «Металург» (Донецьк), «Таврія», «Металург» (Запоріжжя), «Волинь». Подивимося, наскільки цього разу жереб виявиться прихильним до нашої команди. «Динамо» в нинішньому розіграші Кубка легких шляхів не шукає,  проте, з успіхом долає всі бар’єри, які виникають на своєму шляху.

МЕТАЛІСТ – ДИНАМО – 0:1 (0:1)


«Металіст»: 29.Горяїнов – кап, 30.Папа Гуйє, 8.Едмар, 9.Валяєв, 7.Слюсар, 50.Коельо, 22.Обрадович, 4.Березовчук, 5.Шелаєв (10.О.Єременко, 72), 27.Майдана (37.Бордіян, 84), 33.Девич (11.Олійник, 46).

«Динамо»: 1.Шовковський, 3.Бетао, 4.Гіоане (35.Гармаш, 83), 7.Шевченко – кап (10.Мілевський, 69), 14.Кравченко (11.Р.Єременко, 69), 21.Маграо, 25.Юссуф, 29.Мандзюк, 34.Хачеріді, 44.Алмейда, 49.Зозуля.

Гол: Зозуля (17).

Вилучений:
Маграо (90+3).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер