»Металург» Д - «Динамо»: останній крок на шляху до фіналу

»Металург» Д - «Динамо»: останній крок на шляху до фіналу

Привчило «Динамо» своїх уболівальників до перемог у Кубку України. Цього року у киян є усі шанси побити свій же рекорд за кількістю поспіль завойованих трофеїв. Динамівці святкували перемоги в трьох останніх фіналах, зрівнявшись із досягненням прекрасної команди Валерія Лобановського кінця 90-х років. У нинішньому сезоні в Юрія Сьоміна є можливість встановити новий рубіж для наступних поколінь, а заодно завоювати для клубу десятий трофей Кубка України.

Після начебто невимушеної перемоги в чемпіонаті над «Таврією» часу для цілеспрямованої підготовки до гри з донецьким «Металургом» у тренерського штабу динамівців практично не було. У понеділок гравці отримали вихідний, а у вівторок провели передматчеве тренування. На ньому Юрій Сьомін повинен був знайти оптимальне поєднання ігрового ансамблю, який дозволить вирішити аж ніяк не просте завдання. Одне із головних питань – позиція правого півзахисника. За відсутності Олега Гусєва одним із ймовірних кандидатів бачиться Микола Морозюк, який відзначився в іграх за дубль. Також не виключений варіант переведення на праву брівку Олександра Алієва чи Мілоша Нінковича. Паралельно тренерам доведеться шукати нове поєднання флангової пари захисник-півзахисник. Через травму Олега Допілки фланг, який награвався на зимових зборах, повністю оголився. До плюсів слід віднести одужання Мар’яна Марковича і, в разі необхідності, надійну гру Віталія Мандзюка на місці правого захисника.

Продовжуючи тему травмованих, в Донецьку команді не допоможуть Андрій Несмачний, Папе Діакате та Ісмаель Бангура. Айїла Юссуф хоча і вийшов у вівторок на тренування разом із командою, обмежився пробігами навколо поля.

Перший візит Юрія Сьоміна в Донецьк в якості головного тренера «Динамо» буде цікавим і непередбачуваним. «Металургам» є що протиставити динамівцям, доказ чому – прогрес у результаті та грі у весняних очних поєдинках команд. У першій кубковій зустрічі, яка відбулась у березні, «Динамо» лиш на останніх хвилинах здобуло перемогу, а на початку квітня в чемпіонаті задовольнилось бойовими 3:3. Нападник донеччан Олександр Косирін розвиваючи хід подій припустив, що в середу його команда повинна перемогти. Утім, у динамівців свої аргументи, пред’явити які вони мають намір на футбольному полі.

Кубок України 2007/08. 1/2 фіналу. Перший матч
"Динамо" - "Металург" Д - 2:1
Динамо:
Шовковський, Мандзюк, Діакате, Михалик, Несмачний, Юссуф, Корреа, Гусєв, Нінкович (Алієв, 77), Шацьких, Кравець (Мілевський, 81)
Металург Д: Дішленкович, Булут, Білозор, Чечер, Романенко, Мелконян, Касьянов (Аракелян, 68), Фернандеш, Гвоздєнович (Грубелич, 55), Косирін, Тимченко (Аїлтон, 79)
Голи: Гусєв (43), Алієв (89) - Косирін (56).

Матч-відповідь 1/2 фіналу Кубка України «Металург» (Д) - «Динамо» відбудеться 16 квітня в Донецьку на стадіоні «Шахтар». Початок о 18.00. Пряму трансляцію поєдинку дивіться на «Першому національному», за он-лайн трансляцією слідкуйте на www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер