»Металургсу» сподобались матрьошки і булава

»Металургсу» сподобались матрьошки і булава

Матч другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Динамо» проведе у середу, але суперник киян лієпайський «Металургс» прибув до Києва в понеділок ввечері. У такому ранньому приїзді гостей немає нічого незвичайного. Представники команди повідомили, що «Металургс» завжди прибуває на виїзні матчі не за день до гри, як інші команди, а за два. Це правило розповсюджується і у національному чемпіонаті.

Разом з латвійською делегацією до Києва приїхали і декілька дитячо-юнацьких команд з метою провести кілька двобоїв з юнаками із «Динамо». Головний тренер латвійців звернув увагу на те, що молоді необхідно здобувати досвід, а також їм буде цікаво познайомитися з умовами роботи у динамівській дитячо-юнацькій школі, тренувальною базою на ін.

Не дивлячись на те, що перший матч у Лієпаї завершився розгромом латвійців 1:4, підопічні Беньяминаса Зількявічуса перебувають у доброму гуморі. Сьогодні ввечері вони проведуть тренування на стадіоні «Динамо» ім.Валерія Лобановського, а вранці провели екскурсію містом.

Найбільшу заціквленість у футболістів «Металургса» викликали Михайлівська площа, Андріївський узвіз та Михайлівський собор. У храмі гравці дивувалися іконостасам із зображенням святих, а коли гід розповіла про те, що фігурку архангела Михайла, яка прикрашає верхню частину собору, подарували брати Кличко, почали цікавитися, чи подарував щось храму Андрій Шевченко. На Михайлівській площі футболісти разом з тренерами багато фотографувались, особливо біля пам’ятнику княгині Ользі.

Що стосується сувенірів „на пам'ять”, то зробити покупки хлопці мали чудову нагоду на Андріївському узвозі. Особливою популярністю у хлопців користувались матрьошки і гетьманські булави. Небайдужі виявились латвійці і до головних уборів: раз за разом приміряли шапки то з написом «Так Ющенко», то високі шапки у стилі батька Махно, то військові каски, а іноді шоломи льотчика, мотоцикліста і навіть від скафандру. Але купити що-небудь із цього так і не наважились.

Окрема історія - скульптура, присвячена героям фільму «За двома зайцями», де ловелас Голохвастов опустився перед Пронею Прокопівною на одне коліно і тримає її за руку. Вона особливо сподобалася гостям. Як вони тільки біля неї не фотографувались.
Одним словом, команда екскурсією залишилась задоволена і, не дивлячись на те, що вона тривала близько трьох годин, замість запланованого обіду та відпочинку футболісти навіть були згодні ще раз оглянути місто. Ну а те, наскільки добре вплинула культурна програма на гравців «Металургса» ми побачимо завтра на футбольному полі.

Прес-служба ФК „Динамо” Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер