»Металург» Д – «Динамо» – 0:2. Два голи, дві стійки

»Металург» Д – «Динамо» – 0:2. Два голи, дві стійки

Упевненою виїзною перемогою продовжили виступ футболісти «Динамо» у другій частині чемпіонату. В Донецьку підопічні Юрія Сьоміна не залишили шансів місцевому «Металургу», вже в першому таймі зусиллями Попова та Ярмоленка провівши два м’ячі, які залишилися без відповіді. Після перерви ситуація на полі не змінилася. Динамівці багато атакували, небезпечно пробивали... Проте рахунок на табло не змінився.

Гра пройшла за великої територіальної переваги киян. Наші гравці добре підготувалися до зустрічі на п’ятиденному зборі в Туреччині, налаштувалися на матч з усією відповідальністю, активними діями з перших хвилин заставши зненацька суперника. Після кількох пристрілок рахунок було відкрито на 25-й хвилині – Гусєв подав до штрафного майданчика, Ярмоленко невдало спробував пробити «через себе», але мєяч полетів далі, і Попов потужним ударом увігнав його в дальній кут. Не встигли донеччани прийти в себе, як рахунок було подвоєно. Захисників, які безуспішно намагалися вибити м’яча зі штрафного майданчика, підстеріг моторний Ярмоленко. На удар Андрія з п’яти метрів воротар Бандура зреагувати не зміг.

Друга половина зустрічі, хоч у ній не було забитих м’ячів, минула не менш цікаво. Динамівці ще більше володіли м’ячем, довго розпоряджаючись ним собі на втіху. Двічі підступними пострілами у стійки цілив Мілевський, небезпечні удари Ярмоленка та Нінковича з перспективних позицій витягнув голкіпер. Біля воріт Шовковського жодного по справжньому гострого моменту створено не було. Рахунок 2:0 не відображає реального співвідношення сил на полі. Динамівці могли й мали перемагати вдвічі, а то й утричі більше, моментів для цього створили предостатньо.

Як і три роки тому, Юрій Сьомін, очоливши «Динамо» в зимовій перерві, у своєму першому матчі в чемпіонаті здобув упевнену перемогу. 2 березня 2008 року «Динамо» на виїзді перемогло «Дніпро», тепер же на місці дніпрян опинився «Металург». З інших цікавих фактів – Горан Попов забив свій перший м’яч у складі «Динамо» (у шістнадцятому за рахунком матчі), а Айїла Юссуф провів соту гру за «Динамо» в чемпіонаті України.

Набравши три очки, «Динамо» зберегло другу позицію в турнірній таблиці й відставання від лідируючого «Шахтаря» у 12 очок. В суботу ввечері команда повернеться до Києва, де розпочне підготовку до важливої домашньої зустрічі 1/8 фіналу Ліги Європи проти «Манчестер Сіті».

 

МЕТАЛУРГ Д – ДИНАМО – 0:2 (0:2).

«Металург» Д:
12.Бандура, 14.Воловик, 4.Чечер – кап, 5.Аделейє, 28.Маріо Сержіо, 9.Лазич, 44.Прийма (11.Дашян, 63), 46.Іванко, 18.Димитров (30.Дуровські, 82), 77.Морозюк, 15.Танаса.

«Динамо»: 1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський, 19.Гармаш (36.Нінкович, 58), 20.Гусєв (22.Кравець, 73), 23.Єременко, 34.Хачеріді, 37.Юссуф.

Голи: Попов (25), Ярмоленко (30).

Інформаційний відділ «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер