»Металург» Д – «Динамо»: як це було

»Металург» Д – «Динамо»: як це було

За 11 років перебування у вищій лізі донецький «Металург» провів проти «Динамо» 23 матчі. В 15-ти поєдинках перемога була на рахунку нашої команди, в п'яти матчах фіксувалася нічия і лише в трьох матчах успіх святкували «металурги». Різниця м'ячів при цьому – 39:12 на користь динамівців.

Силу другої, за визначенням, команди Донецька «Динамо» відчуло вже в дебютному матчі проти «металургів». У першому колі сезону 1997/1998 новачок вищої ліги переграв чемпіона на його ж полі – 1:0. З таким же результатом на користь «Металурга» закінчився і поєдинок у Донецьку.

Мінімальна суха перемога однієї з команд є найпопулярнішим результатом протистояння «Динамо» і донецького «Металурга». З таким рахунком закінчилися шість матчів, у тому числі й поєдинок першого кола нинішнього сезону. Найрезультативніший матч було зіграно в минулому сезоні в Києві, коли «Динамо» з «Металургом» розійшлися миром 3:3, найбільша ж перемога на рахунку «Динамо» в Донецьку – 4:0.

Чотирьом гравцям «Динамо» вдавалися «дублі» в матчах проти «Металурга». Олександр Хацкевич, Максим Шацьких і Марис Верпаковскіс мають на своєму рахунку по одному «дублю», а Сергій Ребров, у нещодавньому минулому капітан «Динамо», який нині виступає в російській прем'єр-лізі за «Рубін», – відразу два.

Він же разом із Шацьких є й головними бомбардирами «Динамо» в матчах проти «металургів» – від Сергія та Максима воротарі «Металурга» страждали по сім разів. У «металургів» більше за всіх точних ударів у В’ячеслава Чечера й Олександра Косиріна – на їх рахунку по два м’ячі.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер