Мігель ВЕЛОЗУ: «Перейшов до клубу із великою історією та амбіціями»

Мігель ВЕЛОЗУ: «Перейшов до клубу із великою історією та амбіціями»

- Як дізналися про можливість перейти в «Динамо» (Київ)?

- Про інтерес із боку «Динамо» я дізнався вже під час виступу на чемпіонаті Європи. Мені дуже сподобалось, що команда ставить перед собою найвищі цілі в національній першості та єврокубках. Виступати за «Динамо» (Київ) дуже престижно, і всі ці фактори вплинули на мій остаточний вибір.

- Вами цікавилось багато клубів яз з Італії, де ви виступали протягом останніх двох років, так і з інших країн – а саме, з Німеччини та Росії. Чому обрали саме «Динамо»?

- Я знав про зацікавленість з боку багатьох клубів, але керівництво київського «Динамо» виявилось найбільш наполегливим у перемовинах. Також мені сподобалося, що це клуб з великою історією та амбіціями, а ще, повторюю, мене дуже зацікавила можливість виступати в Лізі чемпіонів.

- Чи справила на вас враження наша країна після того, як ви побували тут під час Євро-2012?

- Оскільки ми жили в Польщі, а до України приїздили лише на матчі, з вашою країною я не встиг познайомитися. Але ті стадіони, на яких мені доводилось грати (збірна Португалії провела два матчі у Львові, по одному в Харкові та Донецьку – прим. ред.), дійсно справили враження.

- Повернімось до початку вашої кар’єри. Як вийшло так, що ви, вихованець клубної академії «Бенфіки», опинились в лавах найлютішого ворога – «Спортинга»?

- Дійсно, історія досить цікава (посміхається). Але ситуація цілком банальна – на той момент, коли мова йшла про перехід у дорослу команду, в «Бенфіці» на мене не розраховували. Після цього я вирішив пограти в нижчій лізі, а коли проявив себе, отримав запрошення від «Спортинга» і не відмовився.

- У сезоні 2007/2008 «Спортинг» грав у груповому турнірі Ліги чемпіонів проти «Динамо». Чи пам’ятаєте протистояння з киянами?

- Я чудово пам’ятаю ці матчі. В Києві ми виграли 2:1, вирішальний гол забив Полга. А в Лісабоні в останньому турі  обіграли «Динамо» більш впевнено 3:0.

- Які сильні якості відзначили б у своїй грі, а над якими варто посилено працювати?

- Серед сильних якостей відзначу культуру пасу, поставлений удар, взаємодію з партнерами. Але в той же час потрібно покращити гру головою.

- Журналісти відзначають вашу зачіску – згідно із неофіційними рейтингами, за оригінальністю зачіски серед учасників Євро-2012 ви обійшли навіть італійця Балотеллі…

- Чесно кажучи, до Балотеллі мені ще дуже далеко (сміється). Щоб укласти волосся мені не потрібно багато часу – вранці трохи намочив водою і можна йти на тренування.

Юрій Вишневський

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер