Мігель Велозу vs Ікер Касильяс. Дві зірки на небосхилі «Динамо» та «Порту»

Мігель Велозу vs Ікер Касильяс. Дві зірки на небосхилі «Динамо» та «Порту»

Граючи в абсолютно різних амплуа, обидва, тим не менш, мають спільну рису, яка безпосередньо стосується майбутнього матчу.

Мігель Велозу: приспокоював «драконів» різними засобами

Динамівський опорник Мігель Велозу найбільше з наших гравців зіграв за свою кар'єру матчів проти «Порту». Левова частка з них припадає на період його виступів за лісабонський «Спортинг». Перший із них відбувся 17 березня 2007 року на полі «драконів» та завершився перемогою команди нинішнього динамівця – 1:0.

Двічі матчі з «Порту» завершувалися не лише тріумфом клубу, за який виступав Мігель, але й приносили йому та його партнерам трофей. 11 серпня 2007 року саме з подачі Велозу Марат Ізмайлов забив єдиний гол, який забезпечив «Спортингу» Суперкубок Португалії. За рік, 16 серпня 2008 року, «Порту» знову був битий Мігелем та його партнерами в матчі за національний Суперкубок – 2:0.

28 лютого 2010 року Велозу зі «Спортингом» досяг найбільшої перемоги над грізним суперником, причому один із трьох м'ячів на 46-й хвилині забив саме Мігель.

Відзначився результативною дією наш півзахисник і в матчі за київське «Динамо» проти «Порту», що відбувся 24 жовтня 2012 року в рамках групового етапу Ліги чемпіонів, коли він на 20-й хвилині забезпечив гольовою передачею Олега Гусєва.

Загалом же Велозу провів проти «Порту» 12 матчів, з яких команда, в якій він виступав, перемагала п'ять разів, у шести випадках поступалася, за однієї нічиєї. Різниця голів 13-15.

З приводу майбутньої нової зустрічі Мігель не приховує, що бачить у своєму старому знайомому сильного конкурента, але має на цей рахунок свою думку: «У кожному матчі в групі, в тому числі й проти «Порту», ми будемо битися з першої до останньої хвилини, й, упевнений, це в підсумку може принести нам успіх».

Ікер Касильяс: за новими викликами до «Порту»

Найбагатший досвід матчів проти київського «Динамо» в нинішній заявці «Порту» має іспанський голкіпер Ікер Касильяс, який, виступаючи за мадридський «Реал», чотири рази зустрічався з «біло-синіми» пропустивши в цих поєдинках Ліги чемпіонів п'ять голів.

Уперше він двічі пропустив 14 березня 2000 року у грі, яка завершилася нічиєю – 2:2.

Друга відбулася в Мадриді 19 жовтня 2004 року й завершилася перемогою «вершкових» завдяки єдиному у грі голу, який у ворота Шовковського забив Майкл Оуен. У повторній зустрічі, яка відбулася 3 листопада в Києві, Касильяс уже до 23-ї хвилині двічі виймав м'яча зі своїх воріт після ударів у виконанні Айїли Юссуфа та Мариса Верпаковскіса. Щоправда, «Реалу» все ж вдалося уникнути поразки – 2:2.

Ще один матч за участю Касильяса проти «біло-синіх» відбувся 26 вересня 2006 року у столиці Іспанії, а останнім, будемо сподіватися поки, кому вдалося засмутити іменитого воротаря, став Артем Мілевський.

Отже, з чотирьох поєдинків із «Динамо», двічі сильнішою була команда Касильяса й двічі гра завершилася внічию.

Сам же голкіпер так бачить перед собою цілі, які він хоче досягти з «Порту» в цьому сезоні: «Для мене розставання з «Реалом», де мене часто з приводу та без критикували, стало справжнім викликом. До Португалії я переїхав тому, що в мене є досвід та здорові амбіції. Два сезони «Порту» не вигравав чемпіонат, тому наше завдання – повернути титул до клубу, а також поборотися за Кубок Португалії та успішно виступити в Лізі чемпіонів».

До речі, воротар «Порту» може в зустрічі з нашим клубом встановити новий рекод за  кількістю матчів у Лізі чемпіонів. Зараз у нього, як і в Хаві, який грав за «Барселону», 150 матчів.

Насамкінець згадаймо, що обличчям до обличчям Велозу та Касильяс зустрічалися один проти одного востаннє в Україні. Було це в півфіналі Євро-2012, в якому Ікер із Іспанією після серії пенальті перегородив шлях до вирішального матчу Португалії. Незабаром на двох зіркових гравців своїх клубів чекає нова зустріч, і будемо сподіватися, що фортуна цього разу повернеться обличчям до Мігеля.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер