Михайло ФОМЕНКО: «Динамо» поки не «Барселона», але...»

Михайло ФОМЕНКО: «Динамо» поки не «Барселона», але...»

- Очікування від майбутнього поєдинку в мене лише позитивні. Хочу, щоб столичний колектив пробився до групового турніру Ліги чемпіонів. Так, «Динамо» поки не «Барселона», яка демонструє видовищну гру й дає результат, але все ж останній пункт, що головне, у «Динамо» є, а от над першим ще необхідно працювати й працювати.

- Пам'ятаєте атмосферу на трибунах, яка була в домашньому матчі з «Борусією» 35 років тому?

- Так, тоді атмосфера була просто чудовою. Київська публіка завжди налаштовувала команду на видовищну гру. Вважаю, що в майбутньому матчі глядачі будуть підтримувати команду ще активніше, адже є результат, за який потрібно «боротися».

- Завдяки трьом голам у Німеччині, київський клуб та футболісти мають комфортно почуватися в рідних стінах, чи не так?

- Не сказав би. Комфортно почувати вони будуть себе, коли проб'ються до Ліги чемпіонів. Юрій Сьомін сам усе чудово розуміє. Напевно, він зробив так, щоб футболісти забули про результат першого матчу та грали лише на перемогу. Жодного послаблення в діях виконавців чекати не доводиться.

- Як будуть діяти в даному матчі «Динамо» та «Борусія»?

- Наставники обох команд захочуть обдурити й прорахувати дії один одного, спробують утілити в життя домашні заготовки. А от на практиці ми з вами будемо спостерігати за цим уже безпосередньо під час гри.

- Чим можуть здивувати киян гості?

- «Динамо» важливо не надавати супернику вільних зон, оскільки не сумніваюся, що за будь-якої можливості «Борусія» спробує скористатися цим та забити гол.

- Чи до снаги менхенгладбахцям на «Олімпійському» забити три м'ячі?

- Це футбол. Тут усяке може бути, тому навіть такого варіанту я не виключаю.

- Чи можуть завадити «біло-синім» думки про недільну дуель із «Шахтарем»?

- Тренер вирішує, кого буде використовувати в конкретному двобої. Спочатку потрібно досягти результату в Лізі чемпіонів, а потім уже налаштовуватися на інші матчі.

- Якщо «Динамо» потрапить до групового раунду Ліги чемпіонів, основне завдання на першу частину сезону буде виконане?

- Звичайно! Далі, гадаю, керівництво поставить перед футболістами та тренерським штабом мету пробитися до плей-офф. А там уже подивимося.

Андрій Недбайло

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер