Михайло Михайлов: «Будь-який із трьох воротарів зіграє з «Шахтарем» на відповідному рівні»

Михайло Михайлов: «Будь-який із трьох воротарів зіграє з «Шахтарем» на відповідному рівні»

Традиційно за власною програмою на зборах працюють голкіпери. Про специфіку підготовки, а також про рівень готовності своїх підопічних розповів тренер воротарів «Динамо» Михайло Михайлов.

- Михайле Леонідовичу, чи є принципові відмінності в підготовці воротарів під час зборів та змагального періоду?

- Так, звичайно. Під час підготовчого періоду, особливо на його початковій стадії, йде акцент на загальну та спеціальну витривалість. Ближче до завершення зборів уже починаємо більше працювати над розвитком швидкісних якостей в усіх проявах. У цьому й є всі відмінності.

- У вчорашньому матчі, за словами Юрія Сьоміна, Шовковський не грав через мікротравму. Чи встигне Олександр відновитися до матчу за Суперкубок?

- Ушкодження, яке він отримав, не можна назвати серйозним. У матчі з «Манісаспором» ми дали йому можливість відпочити та привести свої м'язи в тонус. Що стосується його готовності, то будемо судити вже безпосередньо 5-го липня, в день матчу з «Шахтарем». Гадаю, як Шовковський, так і інші воротарі, за умови потрапляння до складу в майбутньому поєдинку зможуть відіграти на належному рівні.

- Тривалий період пропустив Богуш. Наскільки легко йому даються пропоновані навантаження і як би ви оцінили його нинішню форму?

- Стас усі вправи вже виконує в повному обсязі. Головне, що коліно його вже не турбує, дозволяючи працювати на повну силу. Ми дуже раді, що він повернувся до загальної групи. Сподіваємося, що незабаром йому вдасться набрати свою оптимальну форму та радувати своєю грою.

- У складі команди залишилися три воротарі, а Денис Бойко, швидше за все, буде виступати на правах оренди в «Кривбасі». Як приймалося рішення, хто мав покинути клуб на цьому етапі?


- Ви ще не згадали Артема Кичака, який також перебуває в обоймі першої команди. У нас як було чотири воротарі, так і залишилися – повернувся до складу Богуш, але пішов Бойко. Дениса ми віддаємо в оренду до «Кривбасу», оскільки йому обов'язково потрібно грати у Прем'єр-лізі. Він уже дійшов до того рівня, коли потрібно грати в кожному матчі на вищому вітчизняному рівні. Ми ж уважно будемо стежити за його успіхами.

- Також група воротарів виступає за молодіжні команди «Динамо». Це Загладько, Тимофеєв, Рудько і т.д. Чи готові вони за необхідності влитися до першої команди?


- Хлопці ще на стадії становлення. Гадаю, найближчим часом вони будуть відповідати рівню першої команди. Принаймні, ми на це сподіваємося та чекаємо на них.

- Нещодавно ваш вихованець Олександр Рибка підписав контракт із «Шахтарем». Ви раді, що він продовжить виступати на високому рівні, нехай і не в «Динамо»?

- У будь-якому випадку для Саші це новий крок у житті. Буде він грати чи ні, залежить від нього самого. Я хочу побажати Саші вдалої гри, щоб його кар'єра й надалі складалася успішно.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Австрії

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер