Микита Бурда: «Сприймаємо матч за Суперкубок України як відкриття сезону»

Микита Бурда: «Сприймаємо матч за Суперкубок України як відкриття сезону»

— Які очікування від матчу за Суперкубок? Сприймаєте його як відкриття сезону чи більше як товариський матч із підвищеною відповідальністю?

— Звісно, про товариський статус не може бути й мови. Сприймаємо його як відкриття сезону, як поєдинок за трофей із нашим головним та принциповим конкурентом — «Шахтарем». Тому готуємося дуже серйозно, як і на усі матчі. Звісно, дуже хочемо перемогти. Із нетерпінням чекаємо на старт нового сезону, хочеться реабілітуватися за минулий не дуже вдалий рік, та й за футболом вже скучили.

— Які Ваші особисті спогади від матчу за Суперкубок? Який Суперкубок був найуспішнішим, найбільш пам'ятним?

— Особисто для мене найбільше вражень залишив минулий Суперкубок, коли ми перемогли «Шахтар» 2:1. По-перше, у цьому матчі я забив м’яч, причому перший у ворота «Шахтаря», а по-друге, поступаючись 0:1, у другому таймі нам вдалося переломити хід зустрічі на свою користь. Тому цей матч запам’ятався мені найбільше.

— Чого очікуєте від чемпіонату? Чи є відчуття, що команда оновилася й готова до бою?

— Наші завдання завжди незмінні: виграти золоті медалі Чемпіонату, Кубок України, Суперкубок та вийти до групового етапу Ліги чемпіонів, чого вже давно не траплялося. А особисто для себе сподіваюся, що усі травми минуть, хочу забути про них і просто грати, допомагаючи команді, чим можу.

— Як працюється під керівництвом нового тренера? Чи була персональна розмова з Мірчею Луческу?

— Усе нормально, тренуємося, з’явилося багато нового. Намагаємося якнайшвидше сприйняти принципи роботи та філософію нового тренера, звикнути до його вимог та зрозуміти, якою він бачить нашу гру. Нововведення є у всьому: тактиці, тренуваннях тощо, адже у кожного тренера своє бачення гри та використання футболістів. Ще пройшло зовсім мало часу, але стараємося звикати та виконувати усе необхідне на футбольному полі. Готуємося із позитивним настроєм, із думками і сподіваннями, що цього сезону буде свято і на нашій вулиці.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер