Микита КОРЗУН – боєць із великими видами на майбутнє

Микита КОРЗУН – боєць із великими видами на майбутнє

Микита народився 6 березня 1995 року в Мінську в сім'ї зв'язківців (мама та тато досі працюють у телефонній компанії) та з ранніх років, виявивши інтерес до улюбленої гри мільйонів, був зарахований до академії мінського «Динамо». Після її закінчення, пройшовши різні юніорські та юнацькі клубні команди, 17 листопада 2012 року він у віці трохи більше 17 років зіграв свої перші хвилини й за основу після того, як був випущений на поле тодішнім головним тренером мінчан Олегом Протасовим, знаменитим радянським голеадором, який виступав у період з 1998 до 1990 року за київське «Динамо».

Амплуа змінювати не довелося, адже із самого початку свого футбольного навчання Микита відшліфовував свої навички на позиції опорного півзахисника: «Я з дитинства захоплювався Гаттузо. Навіть майки з його ім'ям були! «Собака» який! У будь-якого м'яч міг відібрати. На нього й хотів бути схожим».

Починаючи з 2013 року Корзун вийшов на провідні ролі в мінському «Динамо», чому не стала на заваді й важка травма у вигляді розриву хрестоподібної зв'язки коліна. Багато хто після такого завершує свою футбольну кар'єру, але з Микитою це був не той випадок.

Після повного одужання, чому підтвердженням стали 32 матчі за свій клуб у 2015 році (включаючи 10 у Лізі Європи УЄФА), він знову був безстрашний в єдиноборствах, у середньому шість разів за гру відбираючи м'ячі у суперників у своїй зоні відповідальності. «Він із тих, хто може піти в підкат головою», – таку характеристику дав якостям молодого півзахисника Сергій Павлюкович, який входив до тренерського штабу мінського «Динамо». «Микита – боєць із великої літери. Приємно, що в Білорусі з'являються такі хлопці. Поменше йому травм. У хлопця велике майбутнє», – сказав у серпні 2015-го не хто інший, як найзірковіший білорус 2000-х Олександр Глєб, який відзначився виступами за лондонський «Арсенал» та каталонську «Барселону».

Головну відмінну рису Корзуна відзначив і знаменитий київський динамівець Олександр Хацкевич, який нині очолює збірну Білорусі: «Як би матч не складався, він завжди б'ється до кінця. Тому у нього дуже великий відсоток виграних єдиноборств у ключових моментах гри та на ключових ділянках поля. У 2015 році він був одним із лідерів молодіжної збірної Білорусі, а в березні 2016-го отримає виклик на ігри національної».

Що й казати, аванси талановитому новачку нашого клубу видані пристойні. Справа залишилася за малим – їх реалізувати, на що, власне, й націлений Микита Корзун: «Головний тренер київського «Динамо» Сергій Станіславович Ребров використовує мене на звичному місці, підказує, як правильно діяти на моїй позиції. Я буду докладати максимум зусиль та робити все можливе, щоб якомога швидше проявити свої ігрові якості. Я до всього готовий. Головне – виходити на поле та гідно захищати честь київського «Динамо»!».

Олег Задерновський

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер