Микола Іщенко: «Сподіваємося, у наступному сезоні буде повноцінний чемпіонат ДЮФЛ»

Микола Іщенко: «Сподіваємося, у наступному сезоні буде повноцінний чемпіонат ДЮФЛ»

Команда динамівської академії вікової категорії U14 завершила виступи у Кубку ДЮФЛУ-2023, де наші футболісти грали із на рік старшими суперниками (у віковій категорії U15). Підсумував сезон для своїх вихованців тренер ДЮФШ «Динамо» Микола Іщенко:

- Цей сезон був складним для дорослих команд, не кажучи вже про дітей. Чемпіонат ДЮФЛУ не відбувся, і буквально на ходу був створений Кубок. Частина команд була за кордоном, частина – в Україні. Було не відомо, чи будуть офіційні матчі, до чого взагалі готуватися. А потім в один прекрасний момент було вирішено проводити і чемпіонат міста, і України. Шкода, що у деяких моментах трохи не дотягнули, не додавили. Зрозуміло, що суперники на рік старші, швидші та сильніші, але такі моменти, які у нас були, потрібно реалізовувати. Ціна помилки була дуже викою, через те, що ми припускалися огріхів після стандартних положень, не пройшли далі.

- Наскільки важко футболістам у 14-річному віці грати із опонентами на рік старшими?

- Ця різниця у віці нівелюється вже у старшому віці, а зараз ми потрапляємо у період, коли у юнаків відбуваються гормональні зміни, хтось швидко додає у зрості, а хтось залишається маленьким; хтось народився на початку року, а хтось – наприкінці – і навіть це має значення та свій вплив. Тому на даний момент у нас присутній певний розбаланс. Тож зі старшими суперниками поки що важко, бо вони швидше думають, є технічнішими, міцнішими.

Те, що ми планували, не виходило, адже спочатку ми з цією командою були у Німеччинні, потім хтось повернувся, а хтось – ні, у підсумку, збирали команду на ходу. Багато хто з дітей залишився з кордоном, тому довелося добирати виконавців вже в Україні. У нас було 13-14 гравців, і якщо хтось травмувався чи захворів, це ставало проблемою.

- Які у вас плани на наступний сезон? Чемпіонат ДЮФЛ має відновитися? Хтось із дітей ще має повернутися до команди?

- Думаю, їхнє повернення буде залежати від ситуації в нашій країні, наскільки тут буде спокійно. Є діти, які приїжджають до родичів в Україну, але потім знову повертаються за кордон, бо батьки хвилюються за їхнє здоров’я та життя. Сподіваємося, наша перемога буде швидко, усі повернуться додому, і буде повноцінний чемпіонат ДЮФЛ.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер