Микола МОРОЗЮК: «Київському «Динамо» я би не відмовив ніколи в житті» (+ ВІДЕО)

Микола МОРОЗЮК: «Київському «Динамо» я би не відмовив ніколи в житті» (+ ВІДЕО)

- Ви  динамівський вихованець, що відчуваєте, повернувшись до клубу через шість років?

- Насамперед, можу сказати, що ще навіть не до кінця повірив у це, але дуже радий та щасливий по-справжньому повернутися додому. Згадую дуже багато позитивних моментів, коли я тут грав. Начебто, це було зовсім нещодавно, але вже минуло шість років. Пам'ятаю, йшов чемпіоном, і коли повернувся, «Динамо» знову чемпіон. Емоції переповнюють!

- Після того, як стало відомо про розірвання контракту з «Металургом», ваш агент Вадим Шаблій в інтерв'ю повідомив, що ви дивитеся в бік Європи. Чому все ж прийняли пропозицію «Динамо»?

- Тому що «Динамо» я би не відмовив ніколи в житті. Навіть граючи в «Металурзі», завжди мріяв про «Динамо». Знаю, що мною цікавилися й раніше, але можливості перейти не було. Слава Богу, що тепер з'явився такий шанс, я буду робити все можливе, щоб виправдати моє перебування тут.

- За останні кілька десятків років одиниці футболістів поверталися до «Динамо», одного разу пішовши з нього. Чи приємно бути в їхньому числі?

- По-перше, мені би не хотілося, щоб хтось ішов із «Динамо». А по-друге, дуже хочу принести максимум користі своєму рідному клубу. Сподіваюся, мені це вдасться.

- По-справжньому ви розкрилися лише в донецькому «Металурзі»? Можна сказати, знайшли свою команду?

- Не можу сказати, що й до «Оболоні» з «Кривбасом» я пішов лише за ігровою практикою. Завдяки цим командам мене помітили та запрошували до різних клубів. Але на той момент я обрав Донецьк й анітрохи про це не шкодую. Провів там п'ять хороших років. Дуже вдячний усім за спільну роботу. Але зараз більше радий, що повернувся до «Динамо»!

- У «Динамо» ви були півзахисником, а в «Металурзі» довелося змінити позицію?

- Для мене немає різниці, на якій позиції грати, головне, щоб мені було комфортно, й я приносив користь на тому місці, де мене бачить тренер. Якщо користь є, значить, мені буде там подобатися, буду отримувати задоволення від гри.

- Як можете оцінити роки, проведені в Донецьку? Який досвід отримали? Що цей час дав вам у професійному плані?

- Можу сказати, що Морозюк, який ішов та який тепер повертається, це різні футболісти. За ці роки я отримав чимало досвіду та став дорослішим, стабільнішим. Гадаю, це дуже хороший виклик для мене  проявити себе в «Динамо». Зроблю все, що зможу, щоб це вдалося. Для мене це дійсно важливо, це величезний стимул.

- У нинішньому сезоні ви забили стільки же м'ячів у чемпіонаті, скільки й за інші чотири роки  4, і віддали дві результативні передачі. Із чим це пов'язано? Стали частіше підключатися до атак?

- Граючи захисником, я також забивав по три м'ячі. Гадаю, для гравця оборони це нормальний показник. Але в «Металурзі», дійсно, я так часто змінював позиції, що було важкувато. Міг один матч грати на одному місці, а другий  уже на іншому, такий собі універсал. Буду намагатися забивати в Києві, всі свої результативні передачі, напевно, зберіг для «Динамо».

- Із нетерпінням чекаєте на можливість зіграти в Лізі чемпіонів?

- Звичайно! Напевно, кожен гравець мріє зіграти в Лізі чемпіонів. Але для мене першочергове завдання  якомога швидше адаптуватися, звикнути до нового колективу, манери гри команди. Спочатку потрібно підготуватися до чемпіонату, а потім уже розраховувати на Лігу чемпіонів. Відразу на найпрестижніший клубний турнір себе не налаштовую.

- Коли футболіст переходить до клубу в статусі вільного агента, а не за великі гроші, на нього менше тиску збоку керівництва, преси, вболівальників? Він може почуватися вільніше?

- На це питання я зможу вам відповісти, напевно, після першого сезону, тоді зможу порівняти. У статусі вільного агента переходжу до команди вперше.

- Перед вами до «Динамо» перейшов ще один футболіст «Металурга» Мораес. Ви грали з ним не один рік, що думаєте про цього гравця та трансферну політику киян?

- Гадаю, це хороша політика (посміхається). А Мораес, дійсно, дуже хороший футболіст, нападник, людина. Якщо не помиляюся, з ним ми грали разом років зо три, він чимало забивав за «Металург». Знаю, що у нього було багато пропозицій. Якщо подивитися його загальну статистику, гадаю, в «Динамо» у нього хороші перспективи, він принесе чимало користі.

- Кого вважаєте своїм конкурентом у «Динамо»?

- Я поки що навіть не знаю, на якій саме позиції мене буде використовувати тренер, потрібно для початку визначитися з цим. Хороша конкуренція ніколи нікому не заважала, я її ніколи не боявся. Гадаю, за рахунок цього зможу вирости та стати сильнішим.

- У вас відпустка розпочнеться раніше, ніж у решти динамівців. Будете працювати за окремою програмою?

- Саме зараз поїду на базу, буду розмовляти з головним тренером Сергієм Ребровим, він обіцяв дати програму, за якою буду працювати під час відпустки. Тож, думаю, вона буде активною.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер