Мілевський та Михалик: зараз усі думки про збірну

Мілевський та Михалик: зараз усі думки про збірну

Після матчу чергового туру чемпіонату України футболісти «Динамо» роз'їхалися по своїх збірних. Доведеться провести матч національній команді України. В середу підопічні Юрія Калитвинцева в Женеві зустрінуться зі збірною Швейцарії. Трансляція поєдинку відбудеться на телеканалі «Інтер», початок о 21.45. У цьому матчі наставник українців може розраховувати на трьох динамівців: захисника Тараса Михалика, нападників Артема Мілевського та Андрія Ярмоленка.

- Усі хлопці, яких ми викликали на збір, вже приїхали до розташування команди. Є невеликі проблеми, але це звично після матчів у чемпіонатах. У нас не так багато часу, але, гадаю, наші лікарі зроблять усе, щоб усі без виключення були готові до матчу.

Ми відкликали Федоріва, оскільки він не взяв участі в двох останніх матчах свого клубу. Я з ним із цього приводу розмовляв, він, звичайно, засмутився, але все розуміє. Сам говорить: «Куди мені їхати без ігрової практики?». Проте, надалі ми на нього розраховуємо.

Цей рік, який я назвав експериментальним, вже завершується. Причому, багато експериментів були вимушеними. Шанс ми даємо багатьом хлопцям, а як вони ним скористаються, залежатиме в основному від них самих. Наступного року не буде реорганізації збірної України, буде її стабілізація. Чекаю не дочекаюся того часу, коли кістяк національної команди весь час працюватиме разом.

- Що скажете про психологічний стан гравців «Динамо» на даний момент?

- Я не розділяю гравців по клубах. Це було б абсолютно неправильно. Який зараз психологічний стан у хлопців, я не знаю – ще не спілкувався з ними. Ми лише зібралися, гравці пройшли медогляд, відпочивали. Зараз у нас буде теоретичне заняття, потім індивідуальні бесіди. Часу, щоб поговорити, в нас «дуже багато»: якщо на кожного гравця виділити по хвилині, якраз встигнемо. Сьогодні в нас також відновлювальне заняття, яке буде вам абсолютно нецікаве. Звичайна пробіжка, і все. Завтра передігрова розминка в Женеві, на цьому підготовка до майбутнього матчу завершиться.

* * *

Відкрите тренування збірної пройшло в дружній, теплій та веселій атмосфері. Було помітно, що футболісти сумували один за одним.

Заняття справді мало втягуючий характер. Спочатку футболісти пробігли кілька разів навколо поля, потім у парах почали робити вправи на «розтяжку». Зрозуміло, що перед відповідальним поєдинком тренери не збираються навантажувати гравців. А ось журналісти «взялися» за них за повною програмою. Відповіли на питання й динамівці.

Артем МІЛЕВСЬКИЙ, нападник «Динамо» та збірної України:

- Про Швейцарію потрібно запитати в Алієва – він там годинник дорогий купував, – «підколов» партнера по збірній Артем. – Якщо серйозно, залишилися приємні спогади про серію пенальті швейцарцям на чемпіонаті світу в 2006-му році. Тільки но на теорії про це говорили.

- Чого очікуєте від гри в середу?

- Головне, що ми з хлопцями зібралися разом. Настрій хороший, гадаю, все стане на свої місця.

* * *

Тарас МИХАЛИК, захисник «Динамо» та збірної України:

- Повністю налаштовані на гру, сподіваємося, що матч за збірну хоч трохи покращить нам настрій.

- Уже розбирали ігри збірної Швейцарії?

- Тільки но дивилися нарізки їхніх поєдинків. Які враження? Хороші. Ми дивилися, як вони грали з іспанцями. Дуже організована команда і зовсім не така проста, як здається на перший погляд. Гадаю, буде досить цікава, серйозна гра.

- Як ідуть справи у клубі? Щось не клеїться гра в «Динамо»…

- Зрозуміло, що якщо гра не клеїться – то й настрою в команді немає. Але зараз ми перебуваємо в розташуванні збірної й намагаємося не думати про погане. Потрібно відкинути все зайве. Зрозуміло, що в клубі потрібно щось налагоджувати, щоб вийти на нормальний рівень. Не має бути такого, що ми програємо «Оболоні» і потім граємо внічию з «Таврією». Але це футбол.

- Встигли відновитися?

- Я пропустив матч чемпіонату, тому готовий. Лише за себе й можу відповісти.

- Не грали через ушкодження, чи тренер вирішив вас поберегти?

- Не грав через застуду. Була температура, мені робили уколи.

- Після збірної на вас чекає матч проти «Металіста». Тримаєте цю гру в голові?

- Підсвідомо все одно думаю про неї. У збірній є багато гравців «Металіста», з якими ми спілкуємося. Але збірна є збірна, і зараз важливо відкинути всі клубні справи і зосередитися на грі проти Швейцарії.

Світлана Полякова, Яна Котик, Інформаційний відділ «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер