Мілевський та Шевченко: зробити висновки із поразки

«Барселона» - «Динамо» - 2:0. Післяматчеві коментарі

Від пари динамівських нападників завжди чекають одного – яскравих моментів і забитих м'ячів. Якщо небезпечні ситуації хоч зрідка біля воріт Вальдеса виникали, з їхньою реалізацією виникали проблеми. Оцінку грі «Динамо» в Барселоні дали лідери команди – нападники Артем Мілевський та Андрій Шевченко.

Артем МІЛЕВСЬКИЙ: «Шовковський блискуче провів матч»

- Установка була зіграти в свою гру. Не вийшло в мене та інших гравців атаки довго контролювати м'яч. Суперник комфортно себе почував біля своїх воріт, а у протистоянні з «Барселоною» такого дозволяти не можна. Прикро, що не вийшло виконати задумане. Життя триває, ми на другому місці й маємо хороші шанси вийти з групи.

- Своєю грою залишився задоволений?

- Не зовсім, багато чого не вийшло. У нас був єдиний шанс у першому таймі. Якби забили тоді, можливо все склалося б по-іншому. Не вистачило точності на завершальній стадії. Варто зазначити, моментів ми сьогодні створили дуже мало.

- Шовковський зіграв вище за будь-які похвали?

- Так, Саша блискуче провів матч. Були моменти, в яких він врятував. Повторюся, нам не потрібно посипати голову попелом. Попереду два визначальних матчі з «Інтером», будемо до них готуватися.

* * *

Андрій ШЕВЧЕНКО: «Гра з «Інтером» може стати вирішальною»

- Потрібно бути реалістами, граючи з такою командою. Це був чудовий тест для «Динамо». Незважаючи на поразку, наші футболісти мають отримати з нього користь. Це досвід і розуміння, як потрібно грати у футбол.

- Хет-трик 1997 року морально не довлів під час підготовки до гри?

- Це було в далекому минулому. Зараз я реально дивлюся на речі. 12 років – дуже великий термін. Можна дві кар'єри, причому хороших, зробити. Мій тодішній хет-трик був заслугою всієї команди. А сьогодні «Барселона» виявилася сильнішою.

- Ви виступали у великих клубах. Відчували, що сьогодні «Динамо» на рівних не може змагатися з «Барселоною»?

- Ви знаєте, не можна так думати. Потрібно завжди налаштовуватися на хорошу гру. Повторюся, в таких поєдинках молоді гравці «Динамо» вчаться, як потрібно грати у футбол. Грати так, щоб можна було виграти Лігу чемпіонів.

- Які перспективи «Динамо» в груповому турнірі?

- Кожну гру потрібно розглядати окремо. Попереду на нас чекає важливий поєдинок з «Інтером», який може стати вирішальним. Ми граємо в груповому турнірі, в ньому кожне набране очко може на фініші принести користь. Так, сьогодні ми програли. «Барса» дала хороший урок, з якого потрібно отримати користь. І спокійно, без паніки, готуватися до наступної гри.

- Відзначили позитивні моменти у грі «Динамо»?

- Команда пробувала грати у футбол. Ми створили хоч якісь моменти, роблячи конструктивні передачі. Якщо продовжимо грати у свій футбол, в майбутньому команда перетвориться. У нас багато молодих футболістів, які намагалися зіграти свою найкращу гру. Не у всіх це вийшло.

- Та все ж, шанси вивезти очки з Каталонії у «Динамо» були?

- Деякі. У першому таймі забили з положення «поза грою», у другому я вийшов віч-на-віч із воротарем. Це все моменти. «Барселона» створила набагато більше, тому про нелогічність результату казати не доводиться.

- У зв'язку з розтином під оком минулої п'ятниці, були сумніви щодо участі в матчі з «Барселоною»?

- Ні. Після консультації з лікарем, коли дізнався, що немає струсу, всі сумніви відпали. Потім рішення було за головним тренером.

- Андрію, День народження – сумне свято?

- Зовсім ні. Я не вперше граю в День народження, мені не звикати.

- Хто головний претендент на звання володаря «Золотого м'яча»?

- Без сумнівів – Лео Мессі.

Фотогалерея матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер