Мілевський працює над ударом

Мілевський працює над ударом

Більшість номерів готелю Herods Palace, в якому на зборі в Ейлаті мешкають динамівці Києва, виходять на Червоне море. Приємно вийти на балкон, перевівши погляд із строкатої набережної на суховантаж, що видніється на горизонті, який готують до заходу в порт і який видає протяжні позивні. Подібні хвилини відпочинку у гравців на зборі випадають нечасто. Тим паче в останні дні, коли до двохразових тренувань на футбольному полі додається півгодинне заняття в залі для аеробіки, чи у «тренажерці». Бувалі бійці такі навантаження переносять з розумінням, а ось новачкам доводиться працювати стиснувши зуби. Інакше не можна, послаблень від Юрія Сьоміна та Вінченцо Пінколіні чекати не доводиться.

У понеділок уранці тренування пройшло не як зазвичай, у спорткомплексі «Санрайз», а на Центральному стадіоні Ейлату. «Центральним» його називають, тому що він єдиний у невеликому курортному містечку. Звичайне поле з огорожею, з одного боку невелика трибуна місць на п’ятсот. Дізнавшись, що саме на ньому у вівторок, 25 січня, «Динамо» зіграє контрольний матч із «Маккабі» з Хайфи, Артем Мілевський влучно відзначив: «Невже, привезли поле випробувати?». Газон виявився цілком добротної якості, проте, за словами Дениса Бойка, в порівнянні з попереднім дещо жорсткий. Щоб не було боляче приземлятися, Денис передбачливо натягнув гетри до колін.

Перше тренування понеділка пройшло в невимушеній обстановці. Враховуючи, що наступного дня буде гра, спочатку за справу взявся Пінколіні, провівши майже півгодинну розминку. Потім прийшов час заняття з тактики. Гравці розділилися на дві групи. З нападниками на одній половині поля працював Юрій Сьомін, із гравцями оборонного плану Олег Лужний. Тренери вимагали чіткого виконання тактичних схем, відпрацьовували контроль м’яча, пересування полем, перехід із захисту до атаки і багато чого іншого. Після цього Юрій Сьомін кликнув до себе бразильців Бетао, Маграо, Данило Сильву і македонця Попова, пояснивши їм один із тактичних нюансів. В якості перекладача для співвітчизників виступав Бетао.

Остання третина заняття була відведена на відпрацювання ударів по воротах. Після багатоходових комбінацій, навісів із флангів, із різних дистанцій... Традиційно наприкінці відбувся міні-турнір голеадорів. Гравці з півкола штрафного майданчика пробивали по воротах. Хто забив двічі, завершував тренування. Чим менше футболістів залишалося, тим напруженіша боротьба велася між ними. Минулого разу програв Мілевський. Тепер Артем серйозно підійшов до справи, одним із перших залишивши два автографи у воротах. «Добре попрацював над ударом», – відзначив задоволеного нападника Юрій Сьомін, який стояв поруч. Цього разу м’ячі довелося збирати Андре.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Ізраїлю

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер