Мілош Нінкович: «Навіть вихід до Ліги Європи буде розчаруванням»

Напередодні матчу Ліги чемпіонів проти «Рубіна» у динамівців піднесений настрій. Велика перемога над «Шахтарем» дозволила перекреслити останні невдачі команди і в доброму гуморі готуватися до майбутньої зустрічі. Про те, як ідуть справи в команді, розповів півзахисник «Динамо» Мілош Нінкович.

- Мілоше, після поєдинку проти «Шахтаря» емоції вже вляглися?

- Так, гра видалася на славу, та й перемогли ми з таким великим рахунком! І гравцям, і, гадаю, вболівальникам гра сподобалася. Звичайно, якби «Шахтар» забив пенальті на початку гри, нам би довелося дуже важко. Але ще перед матчем я казав, що якщо ми будемо грати з таким же бажанням і настроєм, як проти «Інтера», то результат буде позитивним. У результаті так і сталося – ми зіграли добре, і тепер дуже задоволені.

- Якщо чесно, очікували, що вдасться розгромити «Шахтар»?

- Ви знаєте, всім гравцям вже набридло, що всі журналісти тільки і казали про те, що «Динамо» не може обіграти «Шахтар». Тому особисто я, впевнений, як і решта всіх хлопців, дуже хотів, щоб ми не просто виграли, а зробили це з великим рахунком, довівши таким чином, що на сьогодні «Динамо» сильніше за «Шахтар». Тому можу вас завірити, що кожен викладався на полі на 120% і віддавав усього себе грі. Гадаю, бажання перемогти в нас було значно більше, ніж у гравців «Шахтаря».

- Чи не забагато сил та емоцій віддали в цьому матчі напередодні гри з «Рубіном»?

- Ми вже стільки часу граємо кожен третій день. Літаки, перельоти, ігри за збірну, безумовно, дають про себе знати, але всі команди у світі грають за таким графіком. Тому втома після гри з «Шахтарем» не є для нас виправданням. Потрібно перемагати в кожному матчі. Повірте, і в Казані всі повністю віддаватимуться на полі. У таких поєдинках потрібно грати через не можу.

- Якщо збірна України програла грекам, то твоя національна команда ще в жовтні потрапила на чемпіонат світу. У тебе настрій піднесений?


- Так, для мене це перший чемпіонат світу, на якому я зможу зіграти. Емоції переповнюють, я дуже щасливий. Хочеться своїми очима подивитися, як все це виглядає. Коли сербські журналісти запитали, кого б із суперників я хотів би бачити в нашій групі, я відповів – Україну. Мені дуже шкода, що ваша збірна не потрапила на чемпіонат світу, але що поробиш – це футбол.

- Приємно проводити товариські матчі, тоді як інші збірні боролися за путівку на ЧС у вирішальних поєдинках?


- Так, ми грали з Північною Ірландією та Південною Кореєю. Але з приходом нового тренера Радомира Антича у нас ігри не поділяються на товариські та офіційні. Кожен матч ми граємо тільки на перемогу, на відміну від того, як було раніше, коли в товариських поєдинках ми почували себе спокійніше. Антич усе змінив, тепер у нас кожна гра офіційна. Матч із тією ж Південною Кореєю, наприклад, яка до зустрічі з нами не програвала в 27-ми матчах, свідчить про те, що тепер у нас все серйозно.

- На поєдинок у Казані чекаєте з оптимізмом?


- Так, і це дуже для нас важливо в контексті останніх поразок «Динамо» від «Інтера» та збірної України від греків. Але не буду оригінальним, сказавши, що перемогу над «Шахтарем» потрібно скоріше забути, оскільки у нас дуже важкий матч у Казані. Потрібно добре підготуватися і показати таку ж змістовну гру. У першому поєдинку ми продемонстрували, що з ними можна грати й перемагати, хороший шанс для цього у нас буде й у майбутній грі. Потрібно тільки його використати. Я переконаний, що все залежить тільки від нас. Коли команда добре налаштована, можна нікого не боятися – ані «Шахтар», ані «Рубін», ані «Барселону».

- Можливо, «Рубін» багато уваги приділить святкуванню чемпіонства і не налаштується належним чином на «Динамо»?

- Ні, я так не думаю. На «Динамо» всі налаштовуються особливо, тим паче, російські команди. Хоча вони і стали чемпіонами, гадаю, дуже бурхливо святкувати не будуть, адже найважливіша їхня гра – проти нас. Вони серйозно готуватимуться, як і ми. Цей поєдинок багато чого вирішує. У разі перемоги «Динамо» ми отримаємо великі шанси вийти з групи.

- Раніше вважалося, що вирішальні матчі будуть з «Інтером», тепер же виходить, що в нашій групі всі поєдинки ключові?


- Так, ми можемо посісти як перше місце у групі, так і останнє. Але навіть якщо ми потрапимо до Ліги Європи, це буде дуже прикрим розчаруванням для всіх, враховуючи наші високі шанси претендувати на більше. Поки все в наших руках. Два матчі, які залишилися, будемо грати лише на перемогу.

- З одного боку, «Динамо» вже перемагало вдома «Рубін», але з іншого, після цього росіяни зіграли внічию з «Інтером», обіграли «Барселону» на виїзді й зіграли з каталонцями внічию вдома. Вони стали сильнішими?

- Так, можливо, росіяни знаходяться у кращій формі, ніж раніше, коли ми грали з ними перший матч. Але, повторюся, нам потрібно побоюватися тільки нас самих. Якщо ж ми зіграємо на високому рівні, то й результат буде хорошим.

- «Динамо» на виїзді гратиме в улюблену гру на контратаках?


- Зараз складно сказати, все залежатиме від ситуації. Гадаю, будемо діяти, як у попередніх матчах – з тим же «Інтером», наприклад. Я би не сказав, що з італійцями в першому таймі ми грали на контратаках. Ми добре тримали м’яча, це важливо у грі з будь-якою командою.

- За минулим матчем пам’ятаєш, хто спричинив більше за всіх проблем?


- Я би не став називати прізвища, оскільки «Рубін» довів, що є дуже хорошою командою, в якій зібрані сильні футболісти. Кожен гравець здатний вирішити результат матчу. У них блискуча атака, чудова середня лінія, і мені важко кого-небудь виокремити.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер