Мілош Нінкович: «Матч за Суперкубок вдвічі важливий»

Мілош Нінкович: «Матч за Суперкубок вдвічі важливий»

Відносно швидко пройшло літнє міжсезоння, і завтра буде офіційно відкрито сезон 2008/2009. У матчі за Суперкубок України, який відбудеться в Полтаві, «Динамо» може виграти перший трофей в сезоні. Звичайно, якщо здолає свого непримиренного суперника – донецький «Шахтар».

Про те, як команда готується до відповідального матчу, кореспонденту офіційного клубного сайту розповів сербський півзахисник «Динамо» Мілош Нінкович.

- Настрій перед новим сезоном хороший. Щороку перед «Динамо» стоять незмінні завдання – виграти чемпіонат України, завоювати Кубок і Суперкубок. Минулого року цього не вдалося зробити, тому цього сезону приділимо внутрішнім трофеям особливу увагу, а також прагнутимемо добре виступити в Лізі чемпіонів. Це головне.

- Найближчий матч із «Шахтарем» буде, як завжди, принциповим?

- Звичайно. Перша гра завжди відповідальна, а проти такого суперника, як «Шахтар», вона стає вдвічі важливою. Від її результату буде багато чого залежати. Якщо проведемо її на хорошому рівні – краще підготуємося до старту чемпіонату.

Чи готуємося до пенальті? Поки ні, але, напевно, обов’язково будемо. Під час контрольних матчів на зборах ми не забили кілька разів з 11-метрової позначки, тому, гадаю, на тренуваннях приділимо певний час цьому компоненту.

- Розраховуєш зіграти в Суперкубку?

- Ми ще не обговорювали, хто вийде на поле в цьому матчі. Але одне я знаю точно: ті, кому довірять місце в основному складі, зіграють на 100% своїх можливостей.

- Яку тактичну схему оберете проти «Шахтаря»?

- Гадаю, це питання варто адресувати головному тренеру нашої команди. В будь-якому випадку, нам потрібно атакувати. Та й «Шахтар» достатньо сильний у всіх лініях.

- Як вдалося проявити себе на зборах?

- Ми добре попрацювали, тренувалися без вихідних. Гадаю, вдалося належним чином підготуватися до сезону.

- В «Динамо» з’явився новий хорват Огнєн Вукоєвич, також повернувся і Горан Саблич. З ними, напевно, більше всього спілкуєшся?

- Так, звичайно. Оскільки Горан був у команді й раніше, йому вдалося достатньо швидко адаптуватися тут. А от Огнєну зараз необхідна допомога. Добре, що в «Динамо» зібралася пристойна балканська «діаспора» – я, Саблич, тренер з фізпідготовки Борис Пайрек, агент Берислав Станоєвич. Тому нестачі в спілкуванні Вукоєвич не відчуває. Ми з ним вже встигли потоваришувати.

- Ти встиг і перекладачем попрацювати, коли Огнєн давав інтерв’ю нашому сайту?

- Так, під час зборів Берислава не було, тому його функції виконував я (посміхається).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер