Мілош Нінкович: «Потрібен швидкий контроль м'яча і реалізація моментів»

Мілош Нінкович: «Потрібен швидкий контроль м'яча і реалізація моментів»

У матчі проти «Дніпра» півзахисник Мілош Нінкович уперше вийшов на поле після травми і відновлення тривалістю в місяць. Відчувши смак гри після вимушеної паузи, Мілош готовий допомогти своїй команді в майбутньому поєдинку проти «Аякса» за право грати у груповому турнірі Ліги чемпіонів.

- Мілоше, як себе почуваєш?

- Дякую, з кожним днем все краще. На тренуваннях намагаюся вже не робити собі послаблень, щоб потихеньку набирати оптимальну форму.

- Важко було виходити на поле після місячної паузи?

- Так, важкувато. Плюс до всього я пропустив міжсезонні збори, і тепер відчуваю недостатні фізичні кондиції. Сподіваюся надолужити прогаяне найближчим часом.

- Що не вдалося команді втілити із задуманого в матчі з «Дніпром»?

- Навіть не знаю. Можливо, якась невдача, оскільки можливостей для взяття воріт у нас вистачало. Вірю, що завтра ми більш дбайливо поставимося до створюваних моментів, і як мінімум кілька з них реалізуємо.

- У матчі з дніпропетровцями забити не вдалося, в Амстердамі необхідно буде обов’язково шукати щастя біля воріт суперника…

- У принципі, нам необхідно забивати в кожній грі, тому в цьому випадку наші завдання не змінюються. Повторюся, добре, що в нас завжди є моменти, в кожному матчі. Якщо всі наші гравці будуть віддаватися на 120% своїх можливостей у завтрашньому поєдинку, то ми обов’язково пройдемо до групового турніру Ліги чемпіонів.

- «Аякс» у національному чемпіонаті забиває багато і зі смаком. Настільки сильні амстердамці, чи настільки слабкий чемпіонат Голландії?

- Безумовно, «Аякс» – хороша команда. Якщо дати їм багато простору, вони будуть дуже небезпечні в атаці. Варто було «Динамо» зіграти щільно, як у першому таймі матчу в Києві, і біля наших воріт «Аякс» створив дуже мало моментів.

- Кого б виокремив у суперника за першим матчем?

- Особливо ніхто не справив на мене враження, але тренер «Аякса» має у своєму розпорядженні дуже хороших гравців: той же Суарес, в якого у кожній грі по кілька дуже перспективних моментів, про Сулейманв можу судити не з чуток, оскільки грав разом із ним, і так далі. Кого-небудь окремо я не став би виокремлювати.

- За рахунок чого збираєтеся перемагати на «Амстердам Арені»?

- Як я вже казав, за рахунок щільної гри, в якій футболісти «Аякса» почувають себе не зовсім комфортно. Також потрібен швидкий контроль м’яча і реалізація моментів, які, я не сумніваюся, в нас обов’язково будуть.

- Валерій Газзаєв сказав, що в Амстердамі «Динамо» буде легше, ніж удома…

- Справді, до Києва «Аякс» приїхав в основному грати від оборони, особливо не намагаючись створювати небезпеку біля наших воріт. У себе вдома амстердамці напевно змінять тактику, більше будуть атакувати, у зв’язку з чим у нас з’явиться більше простору. Гадаю, на нас чекає цікавий поєдинок.

- Ти особисто сподіваєшся вийти в майбутньому матчі в основному складі?

- Це питання необхідно ставити головному тренеру. Про свої перспективи не хотів би міркувати.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Амстердама

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер