Мілош НІНКОВИЧ: «У складі «Партизана» слід звернути увагу на нападника Тавамбу»

Мілош НІНКОВИЧ: «У складі «Партизана» слід звернути увагу на нападника Тавамбу»

Він є вихованцем сербських «Чукарічек», а також виступав за бєлградську «Црвену Звезду». Зараз він грає в Австралії за місцевий клуб «Сідней». Перед виїзним поєдинком «Динамо» проти бєлградського «Партизана» ми зв'язалися з Мілошем і попросили його розповісти про суперника, а також про життя на іншому континенті:

- Привіт, Україно, чутно добре! У нас різниця в часі 7 годин, я щойно закінчив тренування. Австралія - ​​хороша країна, нам із дружиною Деяною і двома дочками тут подобається. Дуже далеко, звичайно, але погода майже завжди хороша і місто дуже красиве.

- Чи виходить стежити за «Динамо» і українським чемпіонатом?

- Звичайно! На телефоні у мене є додаток, де читаю всі новини про клуб, я ж у «Динамо» провів 9 років! У мене в Києві донька народилася, тому, звісно, стежу за новинами з Києва та України, загалом, не лише спортивними. Знаю, що були певні проблеми, сподіваюся, скоро ситуація налагодиться. І, звичайно, вболіваю за «Динамо»!

- Чи збираєтеся дивитися матч «Партизан» - «Динамо»?

- Напевно, лише другий тайм, тому що гра починається о 5.05 ранку за нашим часом. Але, щойно прокинуся, подивлюся, скільки встигну.

- Що можете розповісти про «Партизан»? Чого слід побоюватися «Динамо»?

- Про «Црвєну Звєзду» я б міг більше розповісти (посміхається). Дуже добре, що матч пройде без глядачів, тому що сербські вболівальники - це як 12-й гравець для своєї команди, тож «Динамо» їхня відсутність зіграє на руку. Зрозуміло, що всім футболістам подобається грати при повному стадіоні, але при порожньому гостям буде легше.

Скажу, що «Партизан» останнім часом трохи змінив свій склад. Минулого року у них був дуже хороший бразилець Роналдо, який зараз грає в Саудівській Аравії. Зоран Тошич, який багато років провів у ЦСКА, зараз травмований і, напевно, не буде грати. Зате буде у складі фізично сильний камерунський нападник Тавамба. Можна сказати, що він може самостійно вирішити результат матчу, від нього багато чого залежить у грі «Партизана». Це атлетичний футболіст, на якого варто звернути особливу увагу. Але, гадаю, досвідчені Хачеріді та Віда зможуть його нейтралізувати.

- Напевно, вдома бєлградці постараються грати першим номером?

- Так, я теж так думаю, оскільки їхній тренер Мирослав Джукич - дуже хороший, досвідчений фахівець. Перший матч групового етапу з «Янг Бойз» вони зіграли внічию 1:1 - це прекрасний результат для них. Напевно, господарі розраховують на те, що зможуть вийти з цієї групи. Але «Динамо», безумовно, є фаворитом цього квартету. В усіх інших же команд, вважаю, шанси однакові. Звичайно, «Партизан» спробує взяти три очки вдома, оскільки знають, що в Києві їм буде дуже важко. На нічию вони точно грати не будуть.

- А що загалом варто подивитися в Белграді, де побувати?

- У ці дні має бути хороша погода, тому я порекомендував би побувати в Калемегдані - це великий парк поруч із бєлградською фортецею, там дуже красиво. Чоловікам порадив би спробувати ракію - це місцевий алкогольний напій, дуже міцний, але добре зігріває в холодну погоду (посміхається). Ще у нас є смачний сир Каймак. А ще я б рекомендував спробувати бурек з йогуртом - це традиційний сербський сніданок. Він, звичайно, дуже поживний, але один раз з'їсти можна (посміхається).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер