Minsk Cup. «Динамо» U14 перемогло ФК «Мінськ» по пенальті та зіграє у фіналі (ФОТО, ВІДЕО)

Minsk Cup. «Динамо» U14 перемогло ФК «Мінськ» по пенальті та зіграє у фіналі (ФОТО, ВІДЕО)

Нагадаємо, що вчора у чвертьфіналі кияни впевнено обіграли RCOR BSU з рахунком 5:0.

У півфіналі «Динамо» U14 зустрілося з іще одним представником Білорусі – господарями ФК «Мінськ», який на груповому етапі зіграв унічию із харківським «Металістом-1925» 1:1, переміг італійський «Кальярі» 1:0 та виявився сильнішим за російський «Череповець» – 3:0. А у чвертьфіналі мінчани здолали київську ДЮСШ-26 - 1:0.

Серед четвірки найкращих також опинилися італійський «Кальярі» та донецький «Шахтар». Паралельний півфінальний поєдинок завершився раніше нашого матчу, тож динамівці вже знали, що українці перемогли з рахунком 4:0 та вийшли у фінал.

Гра з ФК «Мінськ» склалася для динамівців непросто. Основний час завершився унічию 0:0, і доля путівки у фінал вирішувалася у серії післяматчевих пенальті. Але про все по порядку.

Наша команда розпочала поєдинок з активного пресингу суперника. На перших хвилинах можна відзначити удар Пономаренка після подачі кутового та спробу Калина, після якої м’яч пролетів у сантиметрах над поперечиною. Для своїх атак кияни задіяли усю ширину поля та переводили м’яч з флангу на фланг у пошуку шпарин у захисті білорусів. Добре справа навішував Кузьменко, але господарі передачу заблокували, трохи не встиг до сфери Пашко, бо передача партнера виявилася засильною, а коли удару був готовий завдавати Кусий, захисник в останню мить вибив м’яч у нього з-під ніг.

Уся гра проходила на чужій половині поля, і мінчани більшість часу захищалися, зрідка вибігаючи у контратаки. Тоді свої здібності надійної гри демонстрували Нестеренко та Захарченко, нейтралізуючи загрозу. А одного разу у гру довелося вступати Микитенку, який здорово зреагував на удар з лівого кута воротарського майданчика. Втім, кияни швидко повертали собі м’яч при втраті та продовжували нагнітати ситуацію біля воріт суперника. Штрафний удар метрах у 25-ти від воріт заробив Осипенко, сам же його і виконав, але вийшло вище поперечини. Тож на перерву команди пішли без забитих м’ячів.

У другому таймі динамівці продовжили грати першим номером. Було помітно, що вони переважають суперника у багатьох компонентах гри, але білоруси діяли злагоджено та організовано в обороні, тож довгий час нашим гравцям не вдавалося підібрати ключ до володінь суперника та вийти вперед. Осипенко виконав ще один стандарт, але ніхто з партнерів замкнути його навіс не зміг. Мінчани відповіли небезпечним прострілом справа, який заблокував Бельчиков та подачею від кутової позначки, з якою впорався Микитенко, вдало зігравши на виході. Незабаром кияни провели перспективну атаку, у ході якої Пашко обігрався з Пономаренком та завдав удару з меж штрафного майданчика – захисник його заблокував, а добивання Калина вийшло неточним.

Після подачі зі стандарту головою пробивав Лобко – воротар на місці. Виручив голкіпер білорусів свою команду і після ще одного удару Лобка, продемонструвавши непересічну реакцію та витягши м’яч із самісінького кута воріт. А ось до цього кияни ледь не пропустили самі після обрізки на правому фланзі – Микитенко впорався, зреагувавши на удар, а потім підстрахував і захисник, вибивши м’яч подалі майже з лінії воріт.

У серії ж пенальті свої удари більш влучно виконували динамівці. Вони реалізували усі три свої спроби, у той час, як Микитенко один удар відбив та посприяв виходу своєї команди у фінал.

Тож, суперником нашої команди у вирішальному матчі стане донецький «Шахтар». Поєдинок відбудеться о 16.10 за київським часом. За прямою відеотрансляцією поєдинку, як завжди, слідкуйте на ресурсі footbik.by у YouTube за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCU4Uy5BwJ9nIbXgP7nOy7iQ

Minsk Cup. Півфінал

«Динамо» (Київ) U14 – ФК «Мінськ» (Білорусь) U14 – 0:0 (3:1 по пен.)

«Динамо» U14: 1. Микитенко, 3. Кузьменко, 17. Нестеренко, 18. Захарченко, 23. Бельчиков (20. Лемішко, 34), 8. Подейко (10. Лобко, 29), 4. Кусий, 7. Осипенко, 24. Калин, 19. Пашко, 11. Пономаренко.

*Фото - сайт footbik.by

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер