Мірча Луческу: «На мою думку, забили «Вересу» чистий гол із пенальті»

Мірча Луческу: «На мою думку, забили «Вересу» чистий гол із пенальті»

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу прокоментував перемогу над "Вересом" (3:0) в інтерв'ю транслятору поєдинку.

- Не найкращі умови для футболу. Я переживав за здоров'я гравців із огляду на стан поля. На щастя, зустрілися дві команди професіоналів, які дбайливо ставилися один до одного, все пройшло в рамках фейр-плей.

Тяжке поле, на якому було складно контролювати м'яч і встояти на ногах. До другого тайму поле трохи розмерзлося, і нам відразу стало легше грати та контролювати хід гри.

Для нас було важливо не давати «Вересу» переходити середину поля та навішувати до нашого штрафного майданчика, бо боротьба після таких навісів могла завершитися не на нашу користь. Якщо не помиляюся, «Верес» – третя чи четверта команда нашої ліги за фланговими передачами та прострілами. Але сьогодні ми фактично перекрили ці передачі. А якщо такі подачі й проходили, то наші футболісти добре страхували один одного у штрафному майданчику.

– Що можете сказати про ситуацію, коли Циганкову довелося двічі перебивати пенальті?

- Я маю спочатку переглянути цей епізод, щоб чітко зрозуміти, увійшли гравці до штрафного майданчика раніше часу, чи ні.

(Після перегляду повтору) Наскільки я побачив, гравці «Вереса» першими увійшли до штрафного майданчика, не бачу своїх футболістів. VAR, певне, інтерпретував цю ситуацію інакше. На мою думку, це чистий гол. Але мене це не дивує: ми не вперше зустрічаємося з такими ситуаціями. Наприклад, у недавній грі з «Ворсклою» після перегляду VAR у наші ворота призначили пенальті, якого не було. Ми повинні бути ще більш уважними, щоб унеможливити такі моменти. VAR також має право на помилку, це частина футболу.

- Вербич сьогодні оформив дубль – він заслуговує на компліменти?

- Після матчу я двічі потис йому руку. (Усміхається).

- Як прокоментуєте інформацію про те, що опинилися серед кандидатів на посаду головного тренера збірної Румунії?

- Протягом 25-30 років щороку в мене одні й ті самі моменти. (Сміється). Тому я звик до цього. Журналісти мають продавати свої газети, тому й пишуть.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер