Мірча Луческу – найкращий тренер 5-го туру VBET Ліги

Мірча Луческу – найкращий тренер 5-го туру VBET Ліги

Результативна перемога «Динамо» у домашньому матчі з «Десною» (4:0) принесла персональну відзнаку й для головного тренера киян Мірчі Луческу.

Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу за підсумками 5-го туру української VBET Ліги сезону 2021/22 визнало лауретатом у номінації «Тренер туру» саме наставника київського «Динамо».

Робота Мірчі Луческу була відзначена середнім балом 4,8 із 5-ти можливих. Всеукраїнське об'єднання тренерів у своїй оцінці зазначає, що вершину легше завоювати, ніж відстояти. Новий сезон для чемпіона України почався з переносу матчів через зайнятість низки гравців на Євро-2020/21, хвороби головного тренера та продовжився втратою очок з «Інгульцем» у минулому турі. А тут в гості завітав непереможний лідер змагань.

Тож сьогоднішній лауреат у VBET Лізі – головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу. Його підопічні завдали розгромної поразки чернігівської «Десни» (4:0 на своєму полі), реабілітувавшись за першу втрату очок у новому сезоні.

1. Номінальний результат команди – 5

(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Особливу мотивацію «Динамо» зумовлювали два фактори: як зовнішній, так і внутрішній. По-перше, команда прагнула реабілітуватися за втрату очок в умовно виїзному матчі з «Інгульцем» на рідному стадіоні (1:1). По-друге, «Десна» зарекомендувала себе важким суперником, який 4 матчі не програвав киянам в очному протистоянні. По-третє, чернігівці на старті захопили лідерство і до цього очок не втрачали.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 5

(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Склад киян був неповним: травмовані воротар Бущан, центральні захисники Бурда та Попов, ще з чемпіонату Європи на лікуванні форвард Бесєдін, травмованим з оренди повернувся інший гравець атаки – Каргбо, також поза грою залишається нападник Супряга, який жодного разу в цьому чемпіонаті не потрапляв навіть у заявку. Що стосується гостей, то ще набирає форму після травми півзахисник Белич, а також не могли взяти участь у грі орендовані в «Динамо» захисник Біловар і півзахисник Волошин (які, щоправда, ще не встигли стати винятково важливими в тактичних побудовах гостей).

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5

(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Бущана в воротах замінив досвідчений Бойко, Караваєва праворуч у захисті – основний на цій позиції Кендзьора, замість де Пени ліворуч у середній лінії дебютував літній новачок Антюх. Додамо, що через вихід на заміну вперше зіграв ще один запрошений в міжсезоння гравець – нападник-легіонер Шкурин.

4. Тренерська майстерність – 5

(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

«Динамо» залишається в рамках формації 4-2-3-1/4-1-4-1, проте є важливі нюанси. Зважаючи на особливу роль Буяльського, який цього разу грав високо та постійно допомагав атаці, в окремі ігрові відрізки щодо наповнення атаки та кількісного насичення передньої лінії це була гра в два форварди. Другий нюанс стосується особливої ролі Гармаша – в новому чемпіонаті центральний півзахисник системно виконує роль нападника. 

5. Накопичувальний критерій – 4

(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Осічка в матчі з «Інгульцем» зачепила спортивне самолюбство чемпіонів, додатковою мотивацією стала поява на стадіоні після лікарняного головного тренера команди, який, безперечно, виступив перед командою та знайшов необхідні слова, щоб її «завести». В новому сезоні «Динамо» залишається непереможним, а загальна безпрограшна серія команди (якщо залишити за дужками контрольні матчі внутрішнього та міжнародного рівня) досягла 15 матчів, 13 з яких виграно. Востаннє кияни програвали «Вільярреалу» 18 березня цього року в рамках Ліги Європи.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер